Nickerie.Net, donderdag 21 juli 2011


Regering Bouterse-Ameerali schittert met losse flodders

 

Paramaribo - Op het woord van de vice-president Robert Ameerali valt geen pijl te trekken. De man belooft maar het één en ander om van je af te zijn en als puntje bij paaltje komt klopt er vrijwel niets van zijn belofte. Hij komt met de ene na de andere losse flodder. Zo beloofde de vice-president onlangs aan de Nationale Ziekenhuis Raad vanwege de overheid een voorschot vrij te maken om de ziekenhuizen in dit land aangesloten bij de N.Z.R. uit de financiële nood te helpen. Tot op woensdag jl. was er nog geen cent op de rekening van de ziekenhuizen gestort.

 

Ameerali had voor de zoveelste keer de N.Z.R. met een kluitje in het riet gestuurd. Het op een verantwoorde wijze besturen van ziekeninstellingen komt steeds verder in gevaar en dat beseffen de directies van de instellingen maar al te goed. Hoe ernstig de situatie is, schijnt echter niet tot Ameerali door te dringen. Er dreigen werkneerleggingen in de verschillende ziekenhuizen en dat schijnt de vice-president niet te deren. Aan het eind van de maand zal Ameerali of Wijnerman op Financiën met veel geld op tafel moeten komen, anders zijn de problemen in de ziekeninstellingen en natuurlijk de gehele gezondheidszorg niet te overzien. De mensen willen dan hun twk-tegoeden, vakantiegeld en salaris ontvangen. Dan is er, naar onze mening, geen ontkomen meer aan.

De ziekenhuizen mogen stikken. De medici, het verplegendpersoneel en de gewone werkers in de ziekenhuizen werken around the clock heel hard om u en de redactie van KEERPUNT te helpen als en zodra we ze nodig hebben. En toch krijgen ze geen geld om de ziekenhuizen draaiende te houden. Het personeel moet haast bedelen om het geld, waarvoor het reeds heeft gewerkt. Het was maandag opnieuw raak. Een dikke belofte van vice-president Robert Ameerali leverde niets op. De woorden van de kleine man, die zich niet zelden aan grootspraak te buiten gaat, bleken opnieuw holle frasen te zijn. En als personeel in één van de ziekenhuizen wil staken, dan nog kan het noch de veepee, noch de president wat schelen. Waarom zouden ze zich drukmaken? Als de ziekenhuizen in Suriname bankroet zijn, hebben ze geen probleem. Zij laten zich lekker in het buitenland behandelen. President Desiré Bouterse pakte onlangs het vliegtuig naar Cuba en liet zich daar medisch onderzoeken. Hij kwam met een brede smile terug naar Su: `Ik ben gezond’. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken pakte ook het vliegtuig naar Cuba en liet zich daar onderzoeken en opereren: hij wandelt nu parmantig hier rond, ook met een brede smile: `Ik ben van mijn kwaal verlost’.

Dus waarom zouden ze zich drukmaken om een paar tjefe tjefe ziekenhuizen hier, als zij anytime Suriname’s zuurverdiende geld kunnen pakken, in het vliegtuig stappen en zich door geweldige artsen kunnen laten doorlichten, in het meest gerenommeerde ziekenhuis waar ook ter wereld? Terwijl de leiding van de ziekenhuizen zo staat te trappelen om haar geld, zitten de president, de vice-president en hun ministers misschien lekker in een korte broek op hun terras te genieten van een dure Black Label en een koele bries over de Surinamerivier. Terwijl de “kleine man”, het gewone volk, zonder medicijnen letterlijk aan zijn lot is overgelaten en er gebrek is aan sterilisatiemiddelen in ziekenhuizen, maken ze daar op het achterbalkon bij het water een lekkere babbel, klinkt er een luide schaterlach en grappen ze over de toestand in de ziekenhuizen. Wie weet zeggen ze nog: `Eeeh, mek’ den atoso go dok yere!’ En dan te bedenken, dat men aan de financiering van mega-projecten, waaronder de bouw van bruggen, denkt. Een brug naar Guyana bijvoorbeeld. Een land, dat ons niets te bieden heeft en bovendien een groot deel van ons grondgebied bezet houdt. Een grotere lacher is nauwelijks denkbaar. En dan wil Abrahams ook nog een brug over de Surinamerivier nabij Carolina gaan bouwen ter waarde van ruim 30 miljoen euro . Wie gaat dat betalen? Gaat Ballast-Nedam weer voorfinancieren en mag de volgende regering de rekening gaan voldoen? Men is weer bezig dit land met grote schulden op te zadelen en achter te laten net als Wijdenbosch destijds heeft gedaan. En dan is er geen geld voor de gezondheidszorg en het onderwijs? En dat is nou juist het verschil voor degenen, die het niet willen zien en het niet wilden zien op 25 mei 2010.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/De West

21-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics