Nickerie.Net, maandag 25 juli 2011


Memre lanceert bumperstickeractie in Nickerie

25/07/2011

NIEUW NICKERIE - Intiatiefnemers van het Memreproject hebben afgelopen weekeinde een bumperstickeractie gelanceerd in het district Nickerie. De bumpersticker heeft als slogan ‘Ik geef voorrang aan het leven’. De initiatiefnemers willen de sticker op zoveel mogelijk voertuigen in Suriname geplaatst zien om medeweggebruikers te herinneren aan hun verantwoordelijkheid in het verkeer.

De overheid zou haar ondersteuning ook toegezegd hebben door de stickers op overheidsvoertuigen te plaatsen. Natalie Haynes, één van de initiatiefnemers, zegt dat dit project als belangrijkste doel heeft de plaatselijke gemeenschap te attenderen op haar rijverantwoordelijkheid, om zodoende het aantal verkeersongevallen met dodelijk afloop te reduceren. “Vandaar dat we in Nickerie zijn om de mensen die het symbool een beetje eng vinden, uitleg te geven waarom wij het symbool hebben gebruikt, waarom het er zo uitziet en wat het doel ervan is”, legt Haynes uit. De intiatiefnemers hebben in hun presentaties in de districtszaal in Nieuw Nickerie meer uitleg gegeven. Na de presentaties is er een loop gehouden door de straten van Nieuw Nickerie. “Met medewerking van de lokale media hebben we ons doel ook bereikt”, zegt Haynes.

Jong en oud deed mee aan de Memreloop door de straten van Nieuw Nickerie.-dWTfoto Beta Debidien .

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay heeft zijn bijdrage geleverd aan het welslagen van de actie in Nickerie. “We werken allemaal aan een veilig verkeer, zodat wij ook minder verkeersslachtoffers kunnen hebben”, zei dc Doebay. Na een breedvoerige uitleg van de burgervader, denkt Haynes dat de mensen nu wat beter zullen begrijpen waarover het gaat. In deze maand zal ook de Memrewebsite, www.memre.sr, worden geactiveerd. Op deze website wordt er een compleet overzicht van het project gegeven: het ontstaan van het project, de locaties van symbolen, billboards, berichten van verkeersongevallen uitgegeven door het Bureau Voorlichting en Publicatie van het Korps Politie Suriname, een overzichtskaartvan de locaties van de ongelukken en veel meer. De website is interactief gemaakt, waardoor mensen kunnen reageren, hetgeen inhoudt dat men een reactie of steunbetuiging kan plaatsen, mee kan discuseren over de verkeersongevallen, informatie kan plaatsen over onveilige verkeerssituaties, geliefden herdenken en vragen stellen. Om de gemeenschap beter bekend te maken met het Memre-symbool, heeft het een prominentere plek gekregen op de nieuwe ontwerpen voor de billboards.Ook de barometer staat groter aangegeven.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

25-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics