Nickerie.Net, dinsdag 26 juli 2011


Ex-DC samen met zes andere districtsambtenaren vast voor onderzoek

NIEUW NICKERIE -  De voormalige districtscommissaris van Nickerie, Bhagwatpersad Shankar, is samen met zes districtsambtenaren aangehouden voor onderzoek. Volgens de politie loopt er een justitieel onderzoek wegens verduistering van maar liefst een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro).

Het geld is afkomstig van aannemers. Die stortten het bedrag op een rekening van de overheid. De bedoeling was ambtenaren te belonen die toezicht moesten houden op werk van de aannemers. Het geld is legaal gestort op naam van de overheid. Shankar zou volgens de justitie in de fout zijn gegaan door het geld op te  laten opnemen en proportioneel toe te wijzen aan de toezichtsambtenaren. Deze bevoegdheid werd gezien binnen het kader van het decentralisatieproces, waarbij niet voor alles toestemming gevraagd hoeft te worden aan de minister. Alle geldstromen zijn keurig bijgehouden door de districtsadministrateur.

Shankar zelf ontkent. Hij vindt de beschuldiging onterecht: “Je kan niet praten van verduistering als er een lijst bestaat met namen van wie wat heeft ontvangen. Er is geen sprake van geld dat niet te vinden is.” Bhagwatpersad Shankar is vijf jaar districtscommissaris geweest tijdens de regering Venetiaan. Ook tegen zijn huidige opvolger, Laksmienarain Doebay, loopt een politieonderzoek. Een burger klaagde hem aan wegens fysieke mishandeling. Velen in het district vragen zich af waarom de huidige DC niet vast zit wegens mishandeling van een burger en het slachtoffer wel. Ook vragen velen zich af waarom zonder oordeel van de rechter de abtenaren nu al achter de tralies zitten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Waterkant/FOS Network

25-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics