Nickerie.Net, zondag 31 juli 2011


Arnold Kruisland: “Bouterse heeft lak aan PL”  

Geplaatst: 30/07/2011

Paramaribo -  “De op handen zijnde ontheffing van de directeur van Onderwijs is het zoveelste bewijs dat president Desi Bouterse lak heeft aan zijn coalitiepartners”, zegt NPS-topper Arnold Kruisland. “Hij had ze slechts nodig om aan de macht te komen. Je kan onmogelijk een minister van je coalitiepartner opdragen zijn directeur te ontheffen, zonder dat je daarover eerst in overleg bent getreden met die coalitiepartner. Zo een besluit zou in coalitieverband genomen moeten worden”, zegt Kruisland.

De NPS-topper gelooft ook niet dat de partijvoorzitter van de Onderwijsdirecteur veel heisa zal maken over deze zaak. “Paul Somohardjo zit in de coalitie voor zijn eigen belang. Hij wil zijn speciaal gezantschap behouden alsmede de ambassadeursfunctie van zijn vrouw. Dat weet Bouterse maar al te goed, vandaar zijn houding naar de partners en zijn opmerking dat zij een ontwikkelingsvisie ontberen.”

“Hetzelfde kan ook gezegd worden van AC-leider Ronnie Brunswijk en BEP-voorzitter Caprino Alendy, die slechts om privé-belangen in de coalitie blijven”, zegt Kruisland. De NPS-topper zegt dat het meest frappante over deze case van het gewraakte geschiedenisboekje is dat de partij die Bouterse in de gelegenheid heeft gesteld in DNA verkozen te worden tot president zelf het slachtoffer is geworden van deze zaak.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

31-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics