Nickerie.Net, zondag 31 juli 2011


'Houd de dief', roept de dief

Paramaribo - Deze week hadden we dan een zogenaamde onthulling van het assembleelid Parmessar over een storting van 100.000 US dollar, gedaan bij de Hakrinbank N.V. door voormalige minister John Defares. Met deze storting zou volgens Parmessar iets fout zitten en hij wenste de zaak in DNA te bespreken ofte wel aan het licht te brengen. Minister Martin Misiedjan kwam al ondersteunend richting Parmessar en stelde de zaak wel onder de aandacht van de procureur-generaal te zullen brengen. Waarom een dergelijke transactie in DNA naar voren moest worden gebracht is voor velen niet helemaal duidelijk. Voor Keerpunt wel, Defares behoort met name  tot de Surinaamse Partij van de Arbeid, die deel uitmaakt van het Nieuw Front.

Bepaalde delen van de huidige regering, en in het bijzonder de NDP, doen er alles aan het Nieuw Front in diskrediet te brengen teneinde hun eigen onvermogen om dit land naar behoren te besturen en dit hebben ook getoond in de afgelopen ruim 11 maanden, te camoufleren. Bij alles wat fout gaat wenst men in de achteruitkijkspiegel te blikken en maar al te graag naar het Nieuw Front te wijzen als boosdoener.  Of het nou Venetiaan, Santokhi, Castelen, of Jessurun is, er moet met vuil gesmeten worden. Dit keer was het dan Defares met een vermeende ongebruikelijke transactie van een geldbedrag in vreemde valuta op een lokale bank.

Defares heeft inmiddels laten weten hoe de vork in de steel zat en er schijnt helemaal niets aan de hand te zijn. Waarom men niet gelijk naar de procureur-generaal is gestapt om de vermeende strafbare handeling aan te kaarten, is thans duidelijk. Schade berokkenen aan de vooraanstaanden binnen het Nieuw Front schijnt de nieuwe strategie te zijn. Echter is het zo, dat wanneer je de vinger opheft en wijst in de richting van een politieke opponent, dan is Rabin Parmessar de laatste die dat zou mogen doen. Dezelfde Parmessar heeft tijdens zijn periode als directeur van het Academisch Ziekenhuis financieel huisgehouden in de instelling. Over zijn frauduleus handelen in dit ziekenhuis is een heel rapport door de CLAD geschreven. Er werd onder meer bij de bouw en verbouwing van het Academisch Ziekenhuis gerommeld. Toen de man eenmaal werd ontheven verdwenen belangrijke data uit computers van de administratie. Het CLAD-rapport spreekt wel boekdelen over de man zijn oneerlijk handelen. Het betreurenswaardige is, dat na het bekendworden van het rapport, het Openbaar Ministerie geen stappen heeft ondernomen om de man te vervolgen voor zijn onwettig en strafbaar handelen in het AZP. Thans heeft de man de drei  ai om met de verwijtende vinger richting John Defares te wijzen.  Defares kan zeer vermoedelijk wl in de zon gaan staan. Parmessar kan dat zeker niet.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/De West opinie

31-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics