Nickerie.Net, zondag 31 juli 2011


NDP censureert geschiedenisboek om misdaden Bouterse

Paramaribo - Minister Raymond  Sapoen van Onderwijs  heeft geschiedenisboeken in beslag laten nemen  omdat daarin specifiek melding wordt gemaakt van de betrokkenheid van Desiré Bouterse, de huidige president van Suriname, bij de decembermoorden van 1982. De directeur van het ministerie van Onderwijs heeft inmiddels het veld moeten ruimen. De man zijn ontslag zou deels te maken hebben met het nog uit te komen geschiedenisboek, waarin onder meer een foto is opgenomen van een demonstratie in Nederland, waarbij een demonstrant een bord toont met daarop de tekst ‘’Bouterse moordenaar’’.  Ook zouden er passages in het leerboek zijn opgenomen, waarin Bouterse zijn betrokkenheid bij de decembermoorden van het jaar 1982 aan de orde wordt gesteld. De passages zijn bepaalde NDP’ers in het verkeerde keelgat geschoten en gelijk werd de beschuldigende vinger richting het Nieuw Front gewezen. Het Nieuw Front pikte de ongefundeerde beschuldiging niet en kwam met een duidelijke verklaring.

Het is natuurlijk gelijk naar een schuldige zoeken, als je een hond wenst te slaan vind je echt wel een stok . De NDP heeft een probleem en weet daar niet goed en verstandig mee om te springen. Het is nou eenmaal zo, dat de persoon Desiré Bouterse als één van de verdachten wordt gezien in het 8 december moordproces.  En daar kan zelfs de NDP niet omheen. De partij kan ervoor zorgen, dat duizenden schoolboeken worden verbrand, maar vergeet daarbij dat er nog steeds archieven zijn en geschriften, die voldoende duidelijkheid geven over de decembermoorden van 1982 en de vermeende rol, die Desiré Bouterse daarbij heeft gespeeld. Ook moet men niet vergeten, dat we tegenwoordig over een internet beschikken waarbij elke persoon gewoon een cybercafé hoeft binnen te wandelen en voldoende informatie kan inwinnen over die periode in onze geschiedenis.  Zaken kunnen worden gedownload en goed bestudeerd.

Degenen, die echt willen weten wat er in het laatste kwartaal van 1982 is gebeurd in dit land kunnen hun hart ophalen als ze op het internet gaan. Daar is echt geen schoolboekje voor nodig.  Het is daarom een grote stommiteit het boek te censureren in een nu reeds mislukte poging de geschiedenis van dit land te vervalsen.  Het is soms behoorlijk amusant te zien hoe kinderachtig men binnen de NDP denkt en meent te moeten reageren op zaken, waar je zeker geen verandering in kunt brengen. Een macabere ontwikkeling zoals geschied  in december 1982 kan je met geen mogelijkheid verbloemen.
De decembermoorden hebben namelijk niet slechts in Suriname voor grote verontwaardiging gezorgd. Ook internationaal is men goed op de hoogte van wat zich toen in dit land heeft voltrokken.  Men houdt in het buitenland het december moordproces en zijn verloop dan ook nauwlettend in de gaten.


 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/De West

31-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics