Nickerie.Net, woensdag 03 augustus 2011


Groot Henar krijgt pc-faciliteit met internettoegang

Beta Debidien, 03/08/2011

GROOT HENAR - Na ongeveer anderhalf jaar hard werken ziet ex-jeugdparlementariër Niesha Jhakrie één van haar prioriteitsdoelen in vervulling gaan. Het gaat om een educatief centrum, dat zij heeft geopend in de Groot Henarpolder in het district Nickerie. “We willen met behulp van dit centrum jong en oud van Henar en omliggende gebieden in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de buitenwereld”, zegt een trotse Jhakrie.

Bij het realiseren van haar project heeft zij medewerking gehad van een aantal organisaties onder meer van stichting Sewa uit Nickerie die haar hoofdvestiging in Nederland heeft. “Wij jongeren van de Henarpolder hebben het mogen meemaken hoe zwaar het kan wegen wanneer je als districtsstudent de inhaalslag moet plegen om computervaardigheden te ontwikkelen en zien graag dat onze mededistrictsgenoten, vooral de jeugdigen al in een vroeg stadium meegaan met de positieve ontwikkeling die de computer en het internet aanbieden”, zegt Jhakrie.

Scholieren achter twe van de vijf computers in het nieuwe computercentrum te Groot Henar. Dit betekent een hele verademing voor studenten die nu niet meer naar Nieuw Nickerie moeten om informatie voor school in tezamelen.-dWTfoto/Beta Debidien .

Scholieren verwelkomen het centrum in hun woongebied daar het nu makkelijker voor hen is om aan informatie te komen. Door gebrek aan internetfaciliteiten op Henar moesten kinderen naar Nieuw Nickerie afreizen voor het zoeken naar de broodnodige informatie. Districtscommissaris Laksmienarain Doebay prees het initiatief van de ex-jeugdparlementariër, omdat het haar gelukt is één van de projecten die zij op tafel had te kunnen realiseren. Hij benadrukte dat de doelgroep heel nuttig gebruik moet maken van deze gelegenheid. Eveneens wees hij erop dat het centrum zodanig gedraaid moet worden, dat voor een pakje papier niet aangeklopt wordt bij een donor. “Het heeft helemaal geen zin als het centrum niet in staat is zich zelf te voorzien in bepaalde zaken”, benadrukt Doebay. De burgervader stelde voor dat er degelijke computerlessen verzorgd moeten worden, zodat vooral kinderen beter kunnen omgaan met computers. Hij riep op om de computers en internet niet te gebruiken voor spelletjes en voor andere zaken dan waarvoor dit centrum is opgezet. De dc vroeg de initiatiefneemster om het daarheen te leiden, dat het centrum een educatieve functie moet hebben voor de omgeving. Ter gelegenheid van de ingebruikneming heeft stichting Sewa het centrum een beamer cadeau gemaakt. Ook Lions Club Nieuw Nickerie schonk het centrum een kopieermachine.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

31-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics