Nickerie.Net, woensdag 03 augustus 2011


Sipaliwini en Commewijne hebben beste Mulo-resultaten

Sipaliwini en Commewijne hebben de beste eindexamenresultaten neergezet. Dit blijkt op basis van de voorlopige cijfers die vrijgegeven zijn door het Examenbureau. In Sipaliwini is 59,3% en in Commewijne 57,1% direct geslaagd. Het landelijke gemiddelde is 44,1%. Van de 4618 kandidaten slaagde direct 2036. Aan het herexamen mogen 703 leerlingen (15,2%) meedoen.

In dit overzicht is het staatsexamen niet meegenomen.

Het slechtste resultaat is te zien in Brokopondo. Slechts 21,2% van de leerlingen haalde in dit district de eindstreep. Van de 33 leerlingen slaagden 7 en evenveel mag herexamen doen. Slechts n leerling slaagde voor de toelating VWO. De directeur van de Muloschool Brokopondo, Antonius Pokie, zegt aan Starnieuws dat 'de goudkoorts' mede verantwoordelijk is voor dit slechte resultaat. Veel jongens zijn actief in de goudvelden en hebben weinig belangstelling voor hun studie. Ook de meisjes worden benvloed door deze situatie.

In Marowijne is het slagingspercentage 29,9%. Coronie scoort al jarenlang laag. Daar hebben van de 23 kandidaten 8 een mulodiploma behaald. Er is weer geschokt gereageerd over de slechte resultaten. De uitslag van de middelbare scholen was ook slechter dan het jaar daarvoor. Op 12 augustus zal de uitslag van zesde klas toets worden bekend gemaakt .

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

02-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics