Nickerie.Net, dinsdag 02 augustus 2011


Topambtenaren Nickerie blijven aangehouden

Raadsman Irwin Kanhai wil dat zijn cliŽnten in de 'Nickerie fraudezaak' worden vrijgelaten. De zeven topambtenaren, onder wie ex-districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar, blijven aangehouden. Dit heeft rechter-commissaris DaniŽlle Karamat-Ali maandag besloten. Raadsman Irwin Kanhai, die zes verdachten als cliŽnt heeft, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij de aanhouding niet terecht vindt. Hij onderneemt stappen om de aanhouding te laten toetsen door een andere rechter-commissaris.

Raadsman Irwin Kanhai wil dat zijn cliŽnten in de 'Nickerie fraudezaak' worden vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie had de aanhouding van de verdachten met dertig dagen verlengd. De rechter-commissaris vindt de verlenging rechtmatig. Kanhai zegt dat in twee jaar tijd 77 projecten zijn uitgevoerd in Nickerie. Uit de pot directievoering is volgens Kanhai SRD 384.000 betaald aan ambtenaren die na werktijd supervisie hebben gevoerd over de projecten. "Nickerie is een gecertificeerd district en heeft een eigen districtsfonds. De mensen die gewerkt hebben op de projecten hebben terecht het geld ontvangen. Het gaat hier om openbare aanbestedingen", zegt Kanhai. Hij vindt niet dat er sprake is van fraude.

Mensen gecriminaliseerd door Doekhie

Kanhai vindt dat mensen die hard gewerkt hebben, gecriminaliseerd worden om politieke redenen. "Het assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) heeft een brief geschreven naar de procureur-generaal en op grond daarvan zijn topambtenaren aangehouden. Doekhie denkt dat het hele land van hem is", zegt Kanhai. Hij vindt de hetze die gemaakt wordt, niet in de haak.

De raadsman zegt dat hij deze kwestie niet zo zal laten. Allereerst protesteert hij tegen de aanhouding. "Op basis van de wet zal er een nieuwe toetsing van de aanhouding moeten komen. 's Morgens heeft het Hof van Justitie een brief van mij", zegt Kanhai.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/FOS Network

31-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics