Nickerie.Net, dinsdag 09 augustus 2011


Breeveld zal vragen stellen over megaprojecten

door Gloria Bottse, 08/08/2011

PARAMARIBO - Parlementariër Carl Breeveld zal naar aanleiding van uitspraken van de Chinese ambassadeur Yuan Nansheng over megaprojecten vragen stellen in de DNA. Nansheng zei zaterdag tegenover de Ware Tijd dat tussen China en Suriname nog geen concrete afspraken zijn gemaakt over voorgenomen megaprojecten. Volgens Breeveld is die indruk wel gewekt door de regering. “Ik wil daar graag duidelijkheid over.”

Verder zegt de DOE-parlementariër tegenover DWT-online: “Ik vind het geen goed idee als Suriname zich verbindt aan één grote mogendheid voor financiële hulp. Je kunt op korte termijn klem komen te zitten als één land alles voor je bepaalt. Dat is niet wat wij willen.”

Ruth Wijdenbosch (NPS) zegt al vanaf het begin niet geloofd te hebben in de ‘indianenverhalen’. Doelend op onder meer de ‘Weg naar Brazilië’, de diepzeehaven en een vierbaansweg met fly-overs naar Zanderij, die miljarden zullen kosten. “Ik wil eerst zien dan geloven.” Nansheng zei dat als het om eventuele Chinese leningen zou gaan, dat hij "beperkingen van het Surinaamse leningenplafond" ziet. Wijdenbosch deelt deze visie. “De vraag die wij ons moeten stellen is of er ruimte is om dergelijke leningen te kunnen aangaan? Na de regering-Wijdenbosch heeft de regering-Venetiaan een rem gezet op het zomaar aangaan van leningen.”

“De regering-Venetiaan heeft een bescherming ingebracht door middel van controlepunten. Wij hebben alle schulden op één hoop gezet en lossen nu nog steeds af. En om nu weer schulden aan te gaan lijkt ons niet verstandig en belasten wij het nageslacht met een enorme schuldenlast”, aldus Wijdenbosch.

“Dit was te verwachten”, is de reactie van Winston Jessurun (DA'91) naar aanleiding van de uitspraken van de Chinese ambassadeur. “Er zijn beloften gemaakt die lijken op verhalen uit het boek ‘Alice in Wonderland’”, stelt Jessurun. "Het is natuurlijk goed om verwachtingen te hebben maar je moet wel realistisch zijn of je plannen wel haalbaar zijn in vier jaar.”

Volgens Jessurun worden bepaalde beloften gedaan vooral om de samenleving ‘goed te stemmen’. “Maar wat men eigenlijk nu doet, is de mensen een worst voorhouden en valse hoop geven.” Hij werpt ook de vraag op hoe realistisch is het om te beloven dat je 18.000 woningen gaat bouwen in de komende vier jaren? “Ik vind het niet realistisch en wij zullen daarom vragen blijven stellen in het parlement om zo de duidelijkheid te krijgen over de schulden die de overheid maakt”, aldus Jessurun.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

05-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics