Nickerie.Net, dinsdag 09 augustus 2011


DC Doebay neemt afscheid in afwachting van rechterlijk oordeel

08/08/2011

PARAMARIBO - Districtscommissaris Laksmienarain Doebay heeft  afscheid genomen in afwachting van rechterlijk oordeel. In Paramaribo was de DC eerder al op non-actief gesteld door minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling. Doebay's taken zullen worden waargenomen door dc Roline Samsoedien van Saramacca. Doebay moet op 17 augustus verschijnen voor de rechter wegens verdenking van bedreiging en mishandeling van een burger.

Medio juli ging een onderzoeksrapport over het handelen van Doebay naar de procureur-generaal. Een motie van het Nieuw Front om hem hangende het onderzoek op non-actief te stellen sneuvelde destijds in het parlement. Die werd door NDP’er Mohamed Doekhie als “prematuur” afgedaan. Hierover zegt zijn fractiegenoot Noreen Cheung nu: “De formulering van de motie was toen niet duidelijk, daarom heb ik tegen gestemd. Door het onderzoek dat nu is ingesteld door de pg, hebben we geen andere keus. De wet is hierin duidelijk.”

Doekhie wierp zich op als beschermheer van Doebay en hield hem de hand boven het hoofd. Toen begin augustus bekend werd dat de pg een strafrechtelijk onderzoek naar Doebay's handelen zou verrichten, was diens positie niet langer houdbaar. Doekhie maakte toen bekend dat Doebay ‘niet beschermd’ zou worden en vroeg hem de eer aan zichzelf te houden.

Volgens de aanklacht heeft Doebay het slachtoffer tijdens een ruzie over een auto met een remkabel toegetakeld en hem vervolgens onder schot gehouden totdat de politie arriveerde. Doebay heeft zijn handelen nimmer ontkend maar heeft altijd volgehouden dat hij dat deed uit zelfverdediging en om zijn gezin te beschermen.

Op 8 augustus heeft de DC middels een televisietoespraak  afscheid genomen van de Nickeriaanse gemeenschap. De dc deelde vanuit zijn bureau mee dat hij per direct ter beschikking wordt gesteld van minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling en dat in zijn functie zal worden waargenomen. Hij bedankte alle mensen en instanties voor de ondersteuning die hij heeft genoten en vroeg om zijn vervanger ook dezelfde steun te geven. “Het gaat om de ontwikkeling van het district’, zei Doebay.

Onder Nickerianen wordt met gemengde gevoelens tegen deze zaak gekeken. Enerzijds vindt men het logisch dat er strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan en dat de dc hierdoor op non-actief wordt gesteld, anderzijds vindt men de rol van NDP hierin op zijn minst hypocriet, omdat het land wordt geleid door Desi Bouterse als president, tegen wie ook een strafrechtelijk proces loopt in verband met decembermoorden en die elders bij verstek is veroordeeld voor zware drugscriminaliteit. Volgens vele Nickerianen gebruikt de NDP de zaak van de heer Doebay vooral om mooi weer te spelen. Het algemene oordeel is dat de heer Doebay als districtscommissaris tot nu toe zijn werk goed heeft gedaan. Daarom wordt het ten zeerste betreurd dat de DC als privé persoon betrokken is geraakt in een gewelddadige confrontatie met de heer Glenn Hiralal. De gewone man op straat ziet liever de heer Doebay terugkomen als DC na het voldoen van eventuele opgelegde straf door de rechter.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT/FOS Network

05-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics