Nickerie.Net, dinsdag 09 augustus 2011


'Defares stelt Parmessar verantwoordelijk voor inbraak'

08/08/2011

Paramaribo - “Ik leg wel een verband tussen de inbraak en de handelingen van meneer Parmessar. Hij heeft mijn veiligheid in gevaar gebracht”. Woorden van John Defares nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woning was ingebroken. De dieven stelden een alarmsysteem buiten werking, knipten het dievenijzer door en drongen de woning binnen.

Er werd alleen een gouden ketting en ongeveer SRD1.000 gestolen. “Dat geeft aan waar men op zoek was”, luidt de conclusie van Defares, die havendirecteur is en ook topper van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA). Het totale huis werd overhoop gehaald, maar apparatuur werd ongemoeid gelaten door de dieven die kennelijk op zoek waren naar geld en sieraden. Onlangs werd door het assembleelid Rabin Parmessar (Mega Combinatie/ NDP) in het parlement melding gemaakt van een ongebruikelijke transactie van Defares, waarbij deze 100.000 US dollar had gestort bij de Hakrinbank. Hij noemde de naam van Defares niet, maar stelde wel een bewijs van storting ter beschikking van assembleevoorzitter Jenny Simons opdat andere leden van het college inzage konden hebben. Ook vroeg hij of deze kwestie is onderzocht.

Daarmee was de beer los en de naam van Defares op de straatkeien. Zowel de bank als Defares zegt dat niets mis is met de storting. Het geld had Defares opgespaard in een kluis van de bank en dit uiteindelijk op een rekening bij dezelfde bank gestort. Hierover is trouwens melding gemaakt bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Hoewel de storting nu bijna een jaar terug heeft plaatsgevonden, heeft het MOT geen aanleiding gevonden Defares hierover te horen. Over de inbraak zegt Defares dat hij geen uitzonderingspositie wil hebben. “Inbraken gebeuren elke dag en soms onder heel ernstige omstandigheden. Maar het is wel opvallend dat er nu bij mij wordt ingebroken, amper een week nadat Parmessar de handelingen in de assemblee pleegde”, redeneert Defares. Dit nota bene op basis van documenten die Parmessar volgens hem illegaal heeft verkregen. In gesprek met de krant had advocaat Freddy Kruisland eerder aangegeven dat hoewel Parmessar strafrechtelijk niet vervolgbaar is voor wat hij in het parlement heeft gedaan, Defares hem civielrechtelijk wel kan aanpakken. Immers zou Parmessar met zijn handelingen het bankgeheim hebben geschonden. In de financiële wereld is geschokt gereageerd over deze aangelegenheid. Niet alleen is een privé-aangelegenheid van een cliënt op straat gegooid, maar is ook de betrouwbaarheid van een bankinstelling in geding gekomen. Ondertussen schijnt deze kwestie zich steeds meer tegen Parmessar te keren. De krant kreeg hem wel te spreken, maar hij onthoudt zich van commentaar.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT/FOS Network

05-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics