Nickerie.Net, dinsdag 16 augustus 2011


Ritesh Mangal uit Nickerie winnaar Mulo Natuurkunde Olympiade
Geplaatst: 15/08/2011

Paramaribo -  Ritesh Mangal van de Schneider Howardshool uit Nickerie kwam zaterdag tijdens de finale van de Mulo Olympiade op de eerste plaats, gevolgd door Himdad Deochand van Mulo Ellen, Jaleycha Bikharie van de Johannes Vrolijkschool, Chris van der Jacht van het Hoogedoorn Atheneum en Manish Ramjiawan van de Shri Vishnuschool. Deze vijf winnaars van het Mulo Natuurkunde Olympiade 2011 vertrekken midden september naar Korou, Frans-Guyana. Het bezoek aan de raketlanceerbasis te Kourou, Frans Guyana, behoort tot de hoofdprijs voor de vijf winnaars van deze Mulo Natuurkunde Olympiade.


Gedurende deze 4 dagen zullen zij rondgeleid worden in dat land. Zaterdag had in de aula van het IGRS-gebouw de tweede ronde tevens de finale ronde plaats van deze Natuurkunde Olympiade. Aan de finale participeerde 50 finalisten. De eerste ronde van de Mulo Natuurkunde Olympiade had plaats op 14 juli 201, waar in totaal 1500 leerlingen aan deelnamen. Deze eerste ronde had plaats op alle deelnemende mulo-scholen. Daarbij konden de leerlingen hun kennis van het vak Natuurkunde op competitieve wijze toetsen middels het oplossen van Natuurkunde opgaven. Uit de groep van 1500 zijn uiteindelijk ongeveer 50 leerlingen geselecteerd voor deelname aan de finale ronde. Deze finale bestond naar woorden van Tanja Lieuw, van het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname , uit het oplossen van een aantal zeer pittige Natuurkunde opgaven. Het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname tracht door middel van het organiseren van de natuurkunde olympiades voor mulo- en vwo-studenten, interesse in de technische vakken te stimuleren. Dit doet zij door studenten te belonen voor excellente resultaten op het gebied van de Natuurkunde.

De eerste Mulo Natuurkunde Olympiade in ons land werd in 2007 gehouden. Het betreft een olympiade waar alle leerlingen van de 3e en 4e klas (van de B-richting) aan kunnen deelnemen. De bedoeling is het identificeren van jong natuurkundetalent om deze groep de kans te geven zich extra te kunnen voorbereiden op de VWO Olympiade, en vervolgens ook op de Internationale Natuurkunde Olympiade. De Mulo Natuurkunde Olympiade wordt volledig gesponsord door de Suralco en wordt ondersteund door de Rotary Club Paramaribo.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

13-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics