Nickerie.Net, woensdag 24 augustus 2011


Bestuursambtenaren Nickerie tonen beste zijde

Een landelijke slagingspercentage van 76% en dat voor de eerste keer. Ulrich Aron kan niet genoeg benadrukken hoe trots hij is op de studenten van de Middelbare Beroepsopleiding voor ambtenaren bij de Bestuursdienst (MBO). Zaterdagavond hebben de vier laatste studenten met succes de driejarige opleiding afgerond in het district Nickerie. “Alle acht examenkandidaten zijn er door, ze hebben getoond dat vlak hier in Nickerie het anders kan. En dat ondanks de verloedering bij de bestuursdienst, ” zegt Aron vanuit het rijstdistrict aan Starnieuws. Hij is voorzitter van de raad van toezicht van zowel de MBO als de Hogere Beroepsopleiding voor ambtenaren bij de Bestuursdienst.

Ulrich Aron

Doelmatige opleiding

Ook Harriëtte Inge, algemene coördinator van de bestuursopleidingen, is meer dan tevreden met het resultaat. “Kijk naar het landelijk resultaat van het totaal onderwijs. Vergelijk de cijfers met onze score,” wijst ze op de doelmatigheid van deze opleiding. Deze beroepsopleiding is landelijk begonnen met 63 studenten. Aan het examen hebben 51 deelgenomen, nadat enkele studenten zich om diverse redenen hadden teruggetrokken. Uiteindelijk hebben 43 de eindstreep gehaald. Vier hebben herexamen in december.

De MBO-opleiding Bestuurskunde is in 2009 van start gegaan na een onderbreking van 15 jaar. Deze opleiding startte in 1989 op het bezielend initiatief van Aron. Het doel is om de bestuursdienst beter te laten functioneren. Professionalisering van dit apparaat dat publiek gericht is. “Wil je als overheid goede prestaties hebben, dan moet je de mensen opleiden”, benadrukt Aron. Hij wijst op de politieke benoemingen op de districtscommissariaten en de gevolgen daarvan in het recente verleden. De fraudezaak waarbij dc Bhagwat Shankar en zijn staf bij betrokken zouden zijn en het op non-actief stellen van dc Lachmienarain Doebay in een mishandelingskwestie. Voor 1989 was er geen opleidingsbeleid voor de bestuursdienst, “het was een free for all.”

Met deze MBO en HBO opleidingen voor Bestuurskunde krijg je de beste uit het beste, motiveert Aron de output. “Je krijgt dan niet zomaar iemand als districtscommissaris, je krijgt iemand die de skills daarvoor heeft, daarvoor is opgeleid.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

24-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics