Nickerie.Net, donderdag 25 augustus 2011


Jongeman hangt zichzelf op in Nickerie
Geplaatst: 25/08/2011

Nickerie -  De 26-jarige Radjes B. heeft gistermorgen omstreeks 11 uur zichzelf middels verhanging van het leven beroofd. De daad voltrok zich aan de Cassaveweg in de Van Pettenpolder in het district Nickerie. Het slachtoffer hing zichzelf op in de woonkamer van de woning van zijn zus. Op dat moment was de zus niet in huis, ze was op het erf bezig. Bij het horen van een klap rende ze naar binnen. Daar aangekomen, zag ze haar broertje hangen aan een stuk touw in de woonkamer. Het motief kan gezocht worden in de familiesfeer. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat Radjes een dag eerder uit huis was gezet door zijn vader die woonachtig is aan de Gemaalweg in de Corantijnpolder. Zijn ouders leven gescheiden. Er zijn geen tekenen van misdrijf op zijn lichaam aangetroffen. Het lijk is in afstemming met het parket aan de familie afgestaan. Radjes B., die werkzaam was bij de Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS), was niet gehuwd.

In een eerder vraaggesprek gaf het het hoofd van Bureau Medische Aangelegenheden Nickerie, Regi Li Fo Sjoe, zijn bezorgdheid te kennen over het groot aantal zelfmoordgevallen in het district. In Nickerie zijn er wekelijks twee gevallen van zelfmoord te betreuren. Hij is uitermate bezorgd over de groep die maar groter schijnt te worden. Gevallen waar personen pogen een einde te maken aan hun leven middels verhanging en het innemen van gramoxone, lysol, slaaptabletten en tal van andere chemische stoffen, schijnen voor de Nickerianen een normaal verschijnsel te zijn geworden. Maar het probleem is dat juist de belastingbetalers moeten instaan voor de medische onkosten van de mislukte zelfmoordgevallen. En hier wil Li Fo Sjoe een einde aan helpen maken.

In dergelijke gevallen waar de personen een dokterskaart hebben van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moet ook een garantiebrief getoond worden, uitgegeven door het Bureau Medische Aangelegenheden Nickerie. Dit bureau heeft gemeend een actie in het leven te roepen waarbij het verstrekken van de garantiebrief niet feilloos meer zal geschieden. Hiermede wordt ook getracht om de personen die zelfmoord willen plegen, tot andere gedachten te brengen.

 

Asha Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

25-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics