Nickerie.Net, dinsdag 30 augustus 2011


Tweede lading kunstmest Manglie-Doekhie laat op zich wachten
Geplaatst: 29/08/2011

Paramaribo -  Het is tot nu toe slechts bij die ene partij kunstmest gebleven. Er was een hele hetze ontstaan rondom de import van kunstmest door de overheid uit de Petrocaribe-deal. De kunstmest kwam in juni aan. Dat was enkele weken later dan was beloofd en de prijs was duurder dan van Atcar, de particuliere importeur van kunstmest. De prijs van Atcar was US$ 600 per ton, terwijl die van rijstmagnaat Manglie US$ 640 bedroeg. Achteraf bleek dat de lading van Doekhie en Manglie met instemming van Bouterse een grote NDP propaganda-actie te zijn geweest, waarbij boeren zeer bedrogen uitkwamen.

Manglie en Doekhie

Beloofd was dat er in augustus een twee lading binnen gebracht zou worden. Helaas is er hiervan niets te merken en de maand augustus is op enkele dagen na, voorbij. Gelukkig heeft Atcar de boeren niet in de steek gelaten. Zij is de kunstmest, net als voorheen op dezelfde kleine schaal, blijven importeren. Atcar heeft het zekere voor het onzekere genomen en alleen met bestellingen gewerkt. Er moest wel vooraf betaald worden. Volgens rijstboer Leakat Mahawatkhan heeft Atcar ervoor gezorgd dat er geen enorme schaarste aan kunstmest is ontstaan. Had men op de regering gewacht, dan zou kunstmest nu echt wel schaars zijn geworden.

Mahawatkhan verduidelijkt dat de kunstmest die door de regering was geļmporteerd niet afkomstig was uit de Petrocaribe-deal. Het was ergens anders gekocht. Het kan daarom dat dit alsnog gebeurt. Indien wel, dan is Mahawatkhan wel heel erg benieuwd wat de prijs van die lading kunstmest zal zijn.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS/FOS Network

29-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics