Nickerie.Net, dinsdag 30 augustus 2011


Penitentiaire Ambtenaren Nickerie leggen Hazard plat
Geplaatst: 29/08/2011

Nickerie -  Leden van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren  (PA's) in Nickerie hebben de werkzaamheden in de strafgevangenis Hazard ook platgelegd. Het actieparool wordt nu ook in dit district stipt opgevolgd, zegt actieleider Samuel Austin aan Dagblad Suriname. Volgens Austin hadden de pa’s in eerste instantie geweigerd de actie te ondersteunen, nadat zij bewust op een verkeerd been waren gezet door informatie van de Hazard-directie. Deze deelde de pa’s mee dat de strijd gevoerd werd om persoonlijke belangen. ‘Dit hebben we nu rechtgetrokken.’ Het aantal actievoerenden stijgt met de dag; ruim 40% van de pa’s heeft zich reeds aangesloten in de strijd, zegt Austin.

De pa’s in Nickerie melden zich dagelijks om zeven uur tot elf uur ‘s morgens in het actiecentrum Victoria’s Garden aan de Awinistraat te Van Pettenpolder. Austin: ‘De pa’s hebben ingezien dat het gaat om een algemene zaak van het korps en staan volledig achter de eisen van de bond.’

‘Ook in Paramaribo stijgt de motivatie onder de actievoerenden’, zegt bondsvoorzitter Gustaaf Gallant aan Dagblad Suriname. Ruim 95% van het aantal pa’s heeft zich reeds aangesloten in de strijd. De pa’s melden zich dagelijks in hun actiecentrum in het Moederbond-gebouw aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat. De bond eist dat de overheid het afsprakenprotocol dat in april getekend was, volledig naleeft. Cruciale punten in dit akkoord zijn de herstructurering van de dienst en de aanstelling van een korpshoofd, de terugbetaling van de SZF-stortingen en een correcte uitbetaling van de standplaatstoelage. De staking houdt in dat er geen werkzaamheden worden verricht in de verschillende strafgevangenissen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

29-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics