Nickerie.Net, donderdag 08 september 2011


Machtlust van Somohardjo laat Soentik degraderen tot spookambtenaar

Paramaribo - PL-Leider Somohardjo kiest liever voor machtsbehoud dan de confrontatie aan te gaan met coalitiegenoot NDP omtrent de ophef rond de decembermoordenpassage in het nieuwe geschiedenisboek. Ontkennen van de betrokkenheid van Bouterse bij de 8-decemberslachting staat vrijwel gelijk aan het ontkennen van de Holocaust in de tweede wereldoorlog. Behalve de strafrechtelijke vervolging tegen zijn misdaden te ontlopen probeert Bouterse nog steeds ook alle officiële publicaties hierover te censureren.  Robert Soentik, de directeur op het ministerie van Onderwijs, die deze week terug naar kantoor moest komen na opgenomen verlof van twee weken, verscheen niet. Soentik zou wederom verlenging van verlof hebben aangevraagd volgens de huidige minister van Onderwijs Raymond Sapoen. Soentik is slachtoffer geworden van de ophef die is ontstaan rond de nieuwe uitgave van een geschiedenisboek “’Wij en ons verleden’’. In dat boek staat een foto afgedrukt van een demonstratie (vermoedelijk in Nederland ) waarbij een man een bord draagt met daarop de leus ‘’Bouterse Moordenaar’’.

Soentik is het slachtoffer geworden van de ophef die rond dit boek is ontstaan. NDP’ers eisten zijn vertrek en Soentik moest onder zware druk wijken. Soentik die een exponent van Pertjaja Luhur is ging vervolgens met verlof en kan naar onze mening niet op voldoende politieke dekking van zijn politieke partij en haar voorzitter rekenen. De oplossing die thans voor Soentik gekozen schijnt te zijn is thuis blijven met behoud van salaris. Een oplossing die voor zoveel ambtenaren is gekozen sinds het aantreden van deze regering Bouterse. “Donder op en blijf thuis, je krijgt je salaris wel”: het devies van de huidige regering.

Steeds meer mensen die de huidige regering niet welgevallig zijn komen op de schopstoel en mogen gefrustreerd thuis zitten. Kost de overheid handen vol geld omdat er geen enkele prestatie tegenover staat en velen zouden willen werken om ook een bijdrage te kunnen leveren aan land en volk. In alle sectoren van het staatsapparaat vindt er koppensnellerij plaats. Als men maar enigszins het gevoel heeft dat je geen mega- aanhanger of sympathisant bent beland je in het verdomhoekje en is het een kwestie van tijd dat je ook thuis mag gaan zitten. We hebben het met hele hoge functionarissen binnen het ambtelijke gezien, maar ook met lagergestelden.

Wat de zaak in de kwestie Soentik alleen maar erger maakt is dat de goede man die naar onze mening geen schuld heeft niet voldoende politieke ondersteuning krijgt van zijn partij. De man is niet belangrijk genoeg om de zaak hard te spelen en met uittreden uit de coalitie te dreigen. We zien dan ook geen andere oplossing voor Soentik dan met behoud van salaris thuisblijven. We verwachten dan ook spoedig een mededeling waarbij er gewag wordt gemaakt van een waarnemend directeur op Onderwijs. Soentik kan dan verder duimendraaien of gewoon weer terugkeren naar zijn oude stekkie aan de Leysweg.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/De West Keerpunt/FOS Network

06-09-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics