Nickerie.Net, donderdag 08 september 2011


Rumoerig verloop verkiezingen van de subafdelingen NDP Nickerie

Nickerie - In tegenstelling wat de NDP-gelieerde media hebben bericht, zijn de NDP verkiezingen in Nickerie zeer rumoerig verlopen waarbij de spanning zeer hoog waren opgelopen.  Volgens de organisatie zijn in de vijf subafdelingen de besturen bij enkele kandidaatstelling gekozen. In de Oostelijke Polders werd geprotesteerd tegen de gang van zaken. Er was een tweede lijst onder aanvoering van Adjainaath Raghoedat Panday. Deze lijst is door de centrale verkiezingscommissie in Paramaribo, onder leiding van Steven Relyveld, afgekeurd.

NDP'ers registreren zich in de Oostelijke Polders. (Beeld: RTV) De verkiezing van de subafdelingen van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie is niet vlekkeloos verlopen.

Toen de groep Raghoedat Panday protesteerde en wilde dat de brief van de verkiezingscommissie werd voorgelezen, moesten de leden de zaal verlaten. De verkiezingscommissie zei dat slechts één lijst is ingediend. De andere groep werd gevraagd om de orde niet te verstoren. Rasonic televisie (RTV) liet in de nieuwsuitzending dinsdagavond zien dat de mensen naar buiten moesten.

Zaak niet zo laten

Kandidaat Radjesh Chadamie las de brief van de verkiezingscommissie buiten voor. Meegedeeld werd dat de lijst niet voldoet. Er zouden mensen kandidaat gesteld zijn, die geen lid zijn van de partij. Anderen hebben meegedeeld dat onder valse voorwendsel hun handtekening op de lijst staat. “Dat levert fraude op. Dan moet de politie erbij gehaald worden”, zegt Chadamie. Deze groep vindt dat hun lijst onterecht is afgekeurd. Deze zaak zal niet zo gelaten worden.

Andreas Premchand, voorzitter van de voorbereidingscommissie interne verkiezingen, zei aan RTV dat de voorzitters van de vijf ressorten (subafdelingen) deze week bijeen zullen komen om te bepalen wie namens Nickerie zal worden afgevaardigd naar het hoofdbestuur.

De parlementariër Rashied Doekhie, afdelingsvoorzitter van Nickerie, heeft zich deze keer niet gekandideerd. Hij zegt de partij op een andere positie te zullen dienen. Veel vroegere NDP-ers zijn vanwege arrogant gedrag van Doekhie overgelopen naar andere partijen. Kandidaatstelling van Doekhie zou de partij nog meer schade toebrengen.

Premchand is gekozen als voorzitter van ressort Nieuw-Nickerie, in de Oostelijke Polders is gekozen Zahoraghatoen Santoe, Praveen Gokoel in Wageningen, Nandenie Dinai is voorzitter van de Westelijke Polders en Hans Mahabier heeft de leiding in Henar.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/FOS Network

06-09-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics