Nickerie.Net, vrijdag 30 september 2011


Nickerie rouwt om voetballer ‘Balie’

Nickerie rouwt om de ondernemer Balkaran ‘Balie’ Mangroe die dinsdag het leven liet. Hij was een markante persoonlijkheid in het rijstdistrict. Een sociaal bewogen mens en bewonderd om zijn enorme passie voor voetbal. Op hoge leeftijd (75) was hij de actiefste voetballer in Nickerie.

Balkaran ‘Balie’ Mangroe (tweede van rechts)

Op het voetbalveld werd Balie dinsdagmiddag onwel. Op een gegeven moment werd de bal, vanuit een rechtse aanval, voorgetrokken naar links. Balie was op dat moment de linkervleugelverdediger. Terwijl de spelers naar rechts zwenkten, werden zij door de doelverdediger erop geattendeerd dat Balie op het speelveld lag. Eén van de medespelers, verpleegkundige van beroep, verleende meteen eerste hulp, terwijl de ambulance werd ingeschakeld. Hij werd vervoerd naar het Streekziekenhuis Nickerie waar hij later de geest gaf.

Bijzonder actief “Balie” was een fervente voetballer. Zijn leeftijd belemmerde hem niet om drie keer per week actief te voetballen. Hij was medeoprichter van SV Prakash, die in de 1e klasse van de Nickerie Voetbalbond speelt. Balie was eveneens ere- voorzitter van de veteranen vereniging ‘Sportivo’ en medeoprichter van de veteranen Pitbulls 35+ soccer. Hij was bezig een mini-voetbalveld op zijn terrein op te zetten met verlichting om ook ‘s avonds te kunnen voetballen.

Zijn laatste officiële wedstrijd was op 29 augustus tegen de veteranen vereniging Keep Fit uit Paramaribo. Sport was Balie’s lust en leven. Hij was de eerste persoon in Suriname die de waterscootersport introduceerde. Enkele lokale sportverslaggevers waren bezig een filmpje in elkaar te zetten over zijn werk in combinatie met zijn passie voor voetbal. Aan de familie, vrienden en sportmakkers wordt sterkte toegewenst.

Edgar van Genderen (Sportmakker en vriend)

 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

30-09-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics