Nickerie.Net, vrijdag 14 oktober 2011


Internationale accreditatie voor FHR Lim A Po-instituut

14/10/2011

Paramaribo - Het masterprogramma Public Administration in Suriname voldoet aan alle voorwaarden van een internationaal erkende ‘master degree’. Om die reden heeft het FHR Lim A Po Institute for Social Studies een internationale accreditatie gekregen,die zeven jaar van kracht is. Het toelatingsbewijs is verleend door de Europese Associatie voor de Accreditatie van Public Administration (EAPAA).

Dit gebeurde tijdens de recent gehouden EAPAA-jaarvergadering in Bukarest, Roemenië. Hiermee is Suriname het eerste niet-Europees land wiens Public Administration-opleiding door de EAPAA is goedgekeurd. Het Lim A Po-instituut verzorgt de masteropleiding samen met het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederland). In juni 2011 verrichtte een commissie van de EAPAA de inspectie in Paramaribo. Ze concludeerde dat het programma goed is afgestemd op de behoeften van de doelgroep, een goede samenhang vertoont en een positief effect heeft op de ontwikkeling van het land. Daarnaast stelde ze vast dat het Lim A Po-instituut een uitstekende reputatie in Suriname heeft en een duidelijk zichtbare rol speelt bij de ontwikkeling van het hoger onderwijs.

De FHR School of Governance begon in 2005 met de Master of Public Administration (MPA)-opleiding. Dit programma brengt personen met een universitaire opleiding, specifieke kennis en vaardigheden bij die nodig zijn voor het uitoefenen van leidinggevende functies in overheidsinstituten, ngo’s en andere organisaties voor het publieke belang. Tot nu toe hebben ongeveer honderd personen deze opleiding succesvol afgerond.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

14-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics