Nickerie.Net, vrijdag 07 oktober 2011


Schooljaar heeft vlotte start in Nickerie

Het nieuwe schooljaar heeft een vlotte start gehad in het rijstdistrict Nickerie. Alle leerlingen op GLO- en VOJ- niveau zijn geplaatst. Volgens onderwijsinspecteur Roy Katisa was dit geen makkelijke taak. De scholen blijven in aantal hetzelfde, terwijl er jaarlijks meer scholieren bijkomen.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa

Katisa zegt dat de 45 drie en een half jarige peuters ook geplaatst zijn op de diverse basisscholen. Deze ‘jonge’ kleuters hebben eerst een screening doorstaan. De meeste basisscholen hebben klassen van gemiddeld dertig leerlingen. De muloscholen moesten grote formaties hanteren om alle scholieren op te kunnen vangen. AL geruime tijd wordt er aangegeven, dat er tenminste een muloschool in de westelijke polder gebouwd moet worden. Hierdoor kunnen de muloscholieren vlotter geplaatst worden.

Katisa merkt op dat er dinsdag vergaderd zal worden met de verschillende rayonhoofden van de basisscholen. De onderwijsinspecteur wil de vernieuwingen rond dit schooljaar doorvoeren en dit bespreken met de leiders. “Er wordt meer zelfstandigheid van de schoolleiders verwacht. Ook het gebruik van moderne technologie zal meer vorm krijgen. Met al deze vernieuwingen verwacht ik betere schoolprestaties”, aldus Katisa. Nickerie eindigt al zes jaren achter elkaar als eerste voor wat de toetsresultaten betreft.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

12-09-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics