Nickerie.Net, vrijdag 07 oktober 2011


Surinaamse Cricket Bond heeft grootse plannen voor 2012

De Surinaamse Cricket Bond (SCB) heeft voor volgend jaar enkele grote evenementen gepland. Radj Narain, voorzitter van de bond, zegt dat de jaardag in april was, maar de viering verschoven is naar volgend jaar. De SCB was in die periode druk bezig met de aanvraag voor geassocieerd lidmaatschap van de internationale cricketbond (ICC). Dit is succesvol afgerond. Suriname is als het 36ste geassocieerd lid toegelaten.

Radj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond

Op de receptie die in 2012 gehouden wordt, zal een afvaardiging van de ICC ook aanwezig zijn. Narain zegt dat er al een bevestiging is ontvangen. De SCB zal ook een mensen die hun krachten hebben gegeven tot ontwikkeling van de cricketsport in Suriname huldigen. Hiertoe behoren ook personen die zich ingezet hebben tot de ICC. De SCB zal ook uitkomen met een jubileum boek.

Narain zegt dat in maart een internationaal cricket toernooi georganiseerd wordt in Paramaribo. Hieraan zullen deelnemen Suriname, Guyana, Trinidad & Tobago en Canada. De SCB heeft ook een bod gedaan om het U-19 Second-Devision jeugd cricket toernooi te organiseren in Nickerie. Daarom moet de tribune zo snel mogelijk worden gerenoveerd. Als Nickerie wordt uitgekozen zal het een enorme spin-off effect hebben voor de horeca sector in het rijstdistrict, Het tournooi duurt een hele week. Narain zegt verder dat het jaar 2011 tot nu toe een heel goed jaar is geworden voor de SCB omdat Suriname als een klein cricketland ook instaat is geweest om de Global Award binnen te halen. Het nieuwe cricketseizoen is zondag in Nickerie geopend.

Ray's Sport Promotion

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

07-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics