Nickerie.Net, maandag 24 oktober 2011


Stomdronken verpleegkundige veroorzaakt aanrijding
Geplaatst: 13/10/2011

Nickerie -  Verpleegkundige H.R. van de Kinderafdeling van het Streekziekenhuis Nickerie heeft volgens oogggetuigen een aanrijding veroorzaakt waarbij ze helemaal op de rijhelft van haar tegenligger terechtkwam. Dit incident heeft zich voorgedaan op zondag 9 oktober aan de Cassaveweg vlak voor SWM Sidoredjo. H.R. reed alleen in haar voertuig.

De tegenligger verklaarde nog voor haar te hebben getoeterd en geknipperd met zijn lampen. Echter, dat mocht niet baten. Nadat ze het voertuig van haar tegenligger frontaal had aangereden, bleef zij nog op haar gaspedaal trappen. Niet lang na het voorval snelden collega’s haar toe om haar uit het voertuig te helpen. Opmerkelijk is dat H.R., die vanwege haar dronkenschap nauwelijks aanspreekbaar was, heeft overgegeven in de pro-wagen van de politie toen ze later door de politie werd afgevoerd. Ook op het politiebureau kotste zij alles naar buiten.

Inspecteur Ernst Pelswijk gaf desgevraagd tegenover Dagblad Suriname te kennen dat H.R. daadwerkelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Haar rijbewijs is ingevorderd. De schade die zij heeft veroorzaakt aan het andere voertuig zowel aan haar eigen voertuig is aanzienlijk. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Door de verpleegkundig-directeur van het Streekziekenhuis Nickerie, Ruben Seedo, wordt bevestigd dat informatie hem heeft bereikt dat een verpleegkundige die onder invloed verkeerde van alcohol een aanrijding zou hebben veroorzaakt. Detailinformatie over maatregelen die tegen haar getroffen zullen worden, kon hij niet prijsgeven. Hij stelt een persoonlijk gesprek met haar voorop, om te achterhalen wat de ware toedracht is van haar handelen alvorens een besluit te nemen. Of de verpleegkundige zich na het incident normaal heeft aangemeld op de werkvloer, gaf hij niet prijs. De directeur benadrukte wel dat het ziekenhuis richtlijnen en regels heeft waaraan een ieder zich dient te houden.


Asha Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

22-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics