Nickerie.Net, maandag 24 oktober 2011


Strafzaken ex-dc'S Doebay en Shankar uitgesteld naar 16 november

NIEUW NICKERIE - De strafzaken tegen ex-districtscommissarissen Laksmienarain Doebay en Bhagwatpersad Shankar zijn uitgesteld naar 16 november. Ex-dc Shankar wordt samen met zes andere ambtenaren knevelarij en verduistering van staatsgelden ten laste gelegd, terwijl Doebay voor mishandeling van de burger Glenn Hiralal zich moest verantwoorden bij de rechter.

Doebay zou op 1 juli jongstleden Hiralal hebben geslagen met een remkabel van een auto. Dit zou hij gedaan hebben ter verdediging van zijn vrouw en kind tegen een wilde actie van Hiralal. Er is nog een derde zaak waarbij Doebay een klacht tegen Hiralal heeft ingediend wegens verduistering van zijn voertuig.

Frank Truideman, de raadsman van Shankar, kon vanwege een sterfgeval in de familie niet afreizen naar Nickerie en heeft uitstel gevraagd. Rechter Alida Johans heeft het verzoek van Truideman ingewilligd waardoor de zaak in november behandeld zal worden. Irwin Kanhai, de tweede raadsman die wel aanwezig was, vindt het dossier incompleet. Hij wenst ook de onderzoeksrapporten van de interne controle van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en van de Centrale landsaccountantsdienst over de jaren 2009 en 2010.

In de strafzaak tegen Doebay was de familie van Glenn Hiralal alsook een aantal getuigen aanwezig in de rechtszaal. Hiralal hield de rechter voor dat hij naar Paramaribo moest uitwijken, omdat hij onvoldoende hulp zou hebben gehad van de politie in Nickerie. In Paramaribo werd wel aandacht besteed aan deze zaak, waarna een recherche team naar Nickerie afreisde voor verder onderzoek. Alle getuigen zijn gehoord en het dossier werd opgemaakt. Hiralal is gehoord als slachtoffer en Doebay als verdachte. Op de eerstvolgende zitting zal Hiralal ook gehoord worden als verdachte. Gisteren zijn vier getuigen gehoord. Er zijn meer getuigen die nog gehoord moeten worden.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / SBS

22-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics