Nickerie.Net, dinsdag 01 november 2011


Anti Amerikaanse uitspraken Rachied Doekhie

Paramaribo - De NDP politicus Rachied Doekhie deed naar aanleiding van de dood van Khadafi uiterst vreemde solitaire uitspraken in de Surinaamse pers. Hij hekelde de lafheid van de Amerikaanse buitenlandse politiek. Hij schroomde daarbij ook niet de president van de VS, Barack Obama, door het slijk te halen. Als politicus heeft Rasheid Doekhi recht op een eigen mening.

Wanneer hem gevraagd wordt te reageren op een internationale gebeurtenis, dient hij als politicus lid van de regerende Megacombinatie rekening te houden met de nationale belangen van Suriname en het volk van Suriname.

Foto: NDP politicus Rachied Doekhi

Suriname is onderdeel van de Amerika´s en heeft een bevriende relatie met de USA. De Surinaamse regering zit bovendien midden in een proces van onderhandelen met Amerikaanse multinationals in de mijnbouwsector. Telkens weer blijkt uit luidruchtige uitspraken van politici uit de zittende regering dat men geen flauw benul heeft van de bestuurlijke nationale verantwoordelijkheden en de reikwijdte van hun postulaten.

Suriname verkeert in groot gevaar als lieden zoals Rachied Doekhi beschikken over politieke macht. Zijn optreden veroorzaakt vooral in Nickerie veel ergernis en weerstand. De eens lokaal populaire volksjongen die het toentertijd opnam voor de allerarmsten, blijkt uitgegroeid tot arrogante bestuurder die de kunst verstaat steeds meer mensen tegen zich in het harnas te jagen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

31-10-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics