Nickerie.Net, zaterdag 05 november 2011


Farc rebellenleider Alfonso Cano vermoord

Alfonso Cano, de leider van Farc, de Colombiaanse linkse guerrilla-groep, is vermoord. Dit maakte de minister van Defensie van Colombia, Juan Carlos Pinzon bekend. Er was 4 miljoen US dollar uitgeloofd voor Cano.

Farc-leider Alfonso Cano. (Archieffoto AP)

Volgens de minister is Cano tijdens een legeroperatie in de bergen gedood. Details van de militaire operatie zijn nog niet verstrekt. Gezegd wordt dat Cano vermoord werd tijdens een bombardement. Dit meldt de Britse zender BBC. Canon was 63. Hij zou zijn opgespoord in een kamp in de jungle door zijn telefoongesprekken te onderscheppen.

Cano, een academicus uit Bogota, werd de leider van de Farc in 2008 nadat zijn voorganger, Manuel Marulanda stierf aan een hartaanval. De echte naam van Cano is Guillermo Leon Saenz.

De marxistisch geļnspireerde Farc is verzwakt door een militair offensief dat tien jaar geleden begon. Veiligheidstroepen hebben een aantal Farc commandanten gedood en velen zijn in de afgelopen jaren gearresteerd.

Farc heeft in het verleden wapens ontvangen via Suriname-Brazilie route in ruil voor cacaine. Deze operatie werd geleid met betrokkenheid van Dino Bouterse, de zoon van de huidige president van Suriname.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

05-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics