Nickerie.Net, zaterdag 05 november 2011


Koperdief en heler aangehouden in Nickerie
Geplaatst: 04/11/2011

Nickerie -  Het is de politie van Nickerie woensdagavond gelukt om een koperdief op heterdaad te betrappen tijdens het wegnemen van een waterleidingmeter. Ook de heler aan wie hij de spullen verkocht, is aangehouden. Al maanden had het district te kampen met koperdiefstal, waarbij waterleidingmeters en kopermateriaal werden weggedragen. Er zijn ook tal van aangiftes genoteerd. Volgens gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop betrof het een structurele diefstal waartegen de politie is opgetreden. ‘We hebben alvast de twee belangrijke personen binnen.’ Het vermoeden bestaat dat er meer aanhoudingen in deze zaak zullen volgen. Volgens informatie zou het een groep dieven gaan die het gemunt had op koperen waterleidingmeters om deze vervolgens aan de heler te verkopen.

De gpk benadrukt dat een grote hoeveelheid waterleidingmeters en materiaal dat koper bevat, in beslag is genomen.‘Niets is zo vervelend om ‘s morgens wakker te worden en te zien dat het water uit de waterleidingbuis stroomt.’ Tal van burgers hebben dat in de afgelopen maanden meegemaakt. Zij moesten de Surinaamse Waterleiding Maatschappij verwittigen voor het plaatsen van een nieuwe meter. Dit gaat gepaard met hoge financiële kosten.
Dagblad Suriname sprak ook met het hoofd van SWM Nickerie, Jerrol Ferrier. Vanaf juni tot de afgelopen maand zijn er bijkans 200 gevallen van diefstal genoteerd. Het is begonnen in de maand juni. Toen bedroeg het aantal genoteerde gevallen van meterdiefstal 6. Deze is in juli gestegen naar 12, in augustus werden 32 gevallen van diefstal genoteerd, in september 40 waarna in oktober een piek is bereikt van 50 diefstallen. Volgens Ferrier is deze kwestie ook aangekaart door de vorige gpk, Sabajo. De huidige gpk, Benschop, zit pas een maand aan.

‘Ik heb ook tot Benschop gesproken en hij heeft er meteen werk van gemaakt om het probleem aan te pakken. En zie het resultaat’, aldus Ferrier die ingenomen is met de aanhouding van de dief en de heler. Hij benadrukt vooral dat er geen fonds is dat de vervanging van een meter dekt. Dit heeft als gevolg dat de benadeelden zelf moeten instaan voor de kosten. Deze bedraagt tussen de SRD 400 en SRD 500, afhankelijk van de geleden schade. ‘In de meeste gevallen troffen we een betalingsregeling met de burgers, waarbij zij binnen hun mogelijkheid afhankelijk van hun budget konden aflossen.’


Asha Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

05-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics