Nickerie.Net, zaterdag 05 november 2011


Santokhi sluit succesvolle periode Cicad af

Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag zijn periode als voorzitter van de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie Cicad, succesvol afgesloten. Hij droeg de hamer over aan Ramon Granero van ArgentiniŽ. De vijftigste vergadering is ook in ArgentiniŽ gehouden.

Chandrikapersad Santokhi (rechts) draagt de Cicad hamer over aan zijn opvolger.

Santokhi zei in zijn afscheidsspeech dat er hard gewerkt is om het drugsprobleem gestructureerd aan te pakken. Hij zei dat er drie zaken zijn die aangepakt moeten worden. Het is volgens hem nodig om de rol van Cicad te herdefiniŽren. Nu wordt het veld op het westelijk halfrond gedeeld met andere anti-drugs organisaties. De interne organisatie moet ook onder de loep worden genomen. Er moet opnieuw naar de taken gekeken worden. Een evaluatie is volgens Santokhi noodzakelijk. De scheidende voorzitter merkte op dat de status het drugsbeleid wereldwijd ook bekeken moet worden, vijftig jaar na de eerste VN-conventie ter bestrijding van drugs.

Bijzonder jaar Santokhi merkte op dat het afgelopen jaar voor hem heel bijzonder was in vele aspecten. "Hoewel ik geen deel uitmaak van de regering, lid ben van het parlement en in de oppositie zit, ben ik voorgedragen door de Surinaamse regering voor de voorzittersstoel van de Cicad. Ik heb ook alle steun gekregen van de regering", aldus Santokhi. Hij memoreerde ook zijn verkiezing als voorzitter van de VHP.

Santokhi zei dat hij speciale aandacht besteed heeft aan het uitvoeren van de regionale drugsstrategie, organiseren van de 49ste conferentie in Paramaribo, evaluatie van de rol en missie van Cicad, intensiveren van de samenwerking met Caricom en versterken van het drugsbeleid in Suriname. Hij kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. Hij zei er trots op te zijn dat het 'Plan van Aanpak' van Cicad in Paramaribo werd goedgekeurd. Suriname heeft zijn Drugs Masterplan afgerond. Santokhi dankte iedereen voor de steun die hij heeft ondervonden het afgelopen jaar.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

05-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics