Nickerie.Net, maandag 07 november 2011


Padieboeren kunnen geen kant op

Sunday 6 November

NICKERIE – Vanuit Nickerie verneemt GFC Nieuws van haar correspondent, dat de boeren in dat gebied, in financieel opzicht, helemaal vast zitten en geen kant meer op kunnen. Volgens Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padi Boeren Associatie (SPBA), is de situatie nijpend.

De landbouwers kunnen hun geld niet krijgen voor de geleverde padie omdat de rijstexporteurs zich beklagen. Zij zouden een slechte prijs krijgen voor de Surinaamse rijst en verlies lijden bij de export. Oemraw vraagt zich af hoe het komt dat de Guyanese rijst wel een goede exportprijs heeft en de Surinaamse niet.

Hij verwijst naar de Guyanese regering die wel veel investeert in de rijstsector, terwijl de Surinaamse regering volgens hem stilstaat. Oemraw verklaart verder dat de padi-opkopers de boeren chanteren. De voorzitter ziet graag dat de landbouwers een eigen opslagplaats krijgen voor hun padi en daarnaast nog een eigen pellerij en drager. “Dan staan de 465 leden van mijn organisatie sterk. Nu zijn wij zwak”, aldus Oemraw.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

07-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics