Nickerie.Net, woensdag 09 november 2011


Politie mocht van de OM de illegale Brazilianen niet langer vasthouden

Paramaribo - Hoewel de politie voldoende gronden had om de vier illegale Brazilianen, die woensdag het Surinaams luchtruim schonden en op het vliegveld Zorg en Hoop landden, vast te houden, mocht dat niet van het Openbaar Ministerie (OM). Politiewoordvoerder inspecteur Naarden zegt, dat de politie het hoofd moest buigen voor de superioriteit van het OM. De dienstdoende luchtverkeersleider in de toren van het Zorg en Hoop vliegveld werd woensdagmiddag verrast met het verzoek van een piloot, die ineens zocht naar toestemming om te landen. Het vliegtuig, een Cessna-206, was onaangekondigd en zonder permissie het luchtruim binnengekomen.

Dat druist volgens Sharief Saboerali, onderhoofd van de Luchtvaartdienst, in tegen alle luchtvaartregels. Naarden zei in een gesprek met journalisten, dat de vier inzittenden, een vrouw en drie mannen, allemaal illegaal in het land waren. Alleen al op basis van hun illegaal verblijf en de schending van het luchtruim, zou de politie ze langer willen vasthouden voor nader onderzoek.

Dat is ook de reden, waarom ze werden gearresteerd. Toen ze na de landing op Zorg en Hoop werden overrompeld door agenten verklaarden ze vanuit Boa Vista (BraziliŽ) te zijn vertrokken en op weg naar een goudveld in het Surinaamse binnenland uit koers te zijn geraakt. Hoewel niet officieel gemeld, vermoedt de politie dat de illegale vlucht iets te maken heeft met drugssmokkel, maar de bewijzen zijn niet gevonden.

Ook een algehele visitatie van het vliegtuig met speurhonden leverde niets op. Maar hoewel er geen narcotica is gevonden, vindt de politie dat ook de andere feiten, die het viertal hebben gepleegd, zeer ernstig zijn en nader onderzoek behoefden. Het behoeft geen betoog, dat de politie volslagen verrast was toen het OM groen licht gaf aan het vliegtuig om vrijdag te vertrekken.

Binnen de gemeenschap wordt volop gespeculeerd over duistere praktijken van de regeringstop, waarbij justitiŽle afdelingen ook betrokken zijn. Eerder werd bijvoorbeeld enkele Surinamers met een groot hoeveelheid drugs in Guyana aangehouden. Toen een van de koeriers naar Paramaribo een telefoontje mocht plegen, waren ze binnen een half uur meteen op vrije voeten. Toppers van de Surinaamse regering met medeweten van Bouterse zouden meteen contact hebben opgenomen met toppers van de Guyanese regering.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang / FOS Network

05-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics