Nickerie.Net, dinsdag 08 november 2011


Suriname krijgt nieuwe cricketkansen

De Surinaamse Cricket Bond (SCB) zal zich sterk maken om voor de komende tien jaren een goede planning voor doorgroeimogelijkheden en upgrading van spelers én umpires in kaart te brengen. Voorzitter Raj Narain van SCB is dan ook verheugd met het bezoek dat Andy (Andrew) Pick, vroegere U-19 coach van Engeland en nu High Performance Officer van de ICC in America, aan ons land brengt.

Vroegere Coach van Engeland Andy Pick

Pick arriveert op 22 november en zal besprekingen voeren met de SCB om gezamenlijk een basis te leggen voor de planning.Tijdens deze besprekingen zal de SCB geassisteerd worden door Kumar Rampat, vertegenwoordiger van Trinidad en Tobago Cricket Academy tevens Territorial Development Officer en Dawindra Sewram, vroegere coach van Guyana.

Veel activiteiten Het programma is lijvig. Hoog op de agenda staat de groei van de seniorenselectie binnen tien jaar van World Cricket League Divison 8 naar Division 1 met mogelijke kwalificatie naar de eindronde van WK-cricket. Verder zullen de gasten twee sessies verzorgen voor de nationale en U-19 spelers. De mogelijkheid voor deze groep is aanwezig om geselecteerd te worden voor de Cricket Academy of een contract aangeboden te krijgen.

Er zullen coaching seminars gehouden worden in Paramaribo en Nickerie. De komst van Pick valt samen met het bezoek van Rawindra Samaru, voorzitter van de Guyana Umpires Association. Hij komt met een groep umpires. Zij zullen seminars verzorgen en hun bezoek tegelijkertijd combineren met een onderhoud tussen Pick en de SCB. Tijdens dit onderhoud zal centraal staan, het bepalen van een strategie om Surinaamse umpires te trainen zodat zij eveneens opgenomen kunnen worden in de umpire-panels van de Americas. De delegatie vertrekt weer op 27 november.

RSP

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / RSP

07-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics