Nickerie.Net, zondag 20 november 2011


Enorme brand legt India Bazaar, Sila's en PakHap in as

India Bazaar, Sila's CV en de bovenste verdiepingen van Pak Hap zijn maandagavond afgebrand. Het gebouw van Sila’s CV was verhuurd aan verschillende zakenlieden, die door de brand enorme schade lijden. Sila’s CV en India Bazaar zijn maandagavond volledig afgebrand. Van hotel/restaurant Pak Hap kon het onderste gedeelte worden gered. Gewestelijk politiecommandant, Stanley Benschop, zegt aan Starnieuws dat de “brandweer een geweldige job heeft geklaard om erger te voorkomen”.

Archieffoto India Bazaar

India Bazaar in lichterlaaie.

De brandweer kreeg ook hulp van collega’s uit Wageningen en Coronie. Tijdens het blussen van de brand moesten twee brandweerlieden naar het ziekenhuis vervoerd worden. Eén raakte bewusteloos en de andere liep brandwonden op. Een politieman vervoerde een van de gewonden met zijn privéauto naar het ziekenhuis. De andere brandweerman werd met een ambulance vervoerd. Benschop merkt op dat enkele hotelgasten van Pak Hap in allerijl uit het district zijn vertrokken.

“Het is triest wat er gebeurd is", verzucht Benschop. Hij zegt dat de brand vermoedelijk in het pand van India Bazaar is ontstaan. De ondernemer Persad Algoe, moest vandaag het pand ontruimen en had elders in het centrum al een gebouw gehuurd. De spullen waren voor een groot deel al verhuisd. Vandaag zal een team van de Forensische Opsporingsdienst ter plekke onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.


Brand Nickerie onder controle

Nickerie - Een brandweerman moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De enorme brand in Nieuw Nickerie is onder controle. De brandweer is nog steeds bezig met het blussen. Het gevaar dat meer panden verloren kunnen gaan, is geweken. De brandweer heeft er alles aan gedaan om Firma Baboelal, een bouwmaterialen- en verfzaak, aan de achterzijde van India Bazaar te redden. Ook de Landbouwbank is bespaard gebleven.

Bij het blussen van de brand moest een brandweerman naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een politieman bracht hem met zijn privéauto naar het ziekenhuis, zodat hij snel kon worden behandeld.

De brand, die begon bij India Bazaar, legde ook Sila's CV volledig in de as. De bovenste verdiepingen van hotel/restaurant Pak Hap konden niet worden gered. Het vuur greep snel om zich heen. De brandweer was niet opgewassen tegen de vlammen. Er was in het begin een behoorlijk gebrek aan water.

Eerder op de avond brandde een woonhuis in Nickerie af. Korte tijd later, stond India Bazaar in lichterlaaie. De vorige week zijn ook vier panden afgebrand in Nieuw Nickerie. Honderden Nickerianen togen maandagavond naar het brandadres en hielden hun hart vast. De politie had handenvol werk om het publiek op een veilige afstand te houden.


Brand in India Bazaar begonnen

De brand die op dit moment in Nieuw Nickerie woedt, is begonnen in India Bazaar. India Bazaar en Sila’s CV zijn volledig afgebrand. De twee hoogste verdiepingen van hotel/restaurant Pak Hap aan de Emmastraat zijn grotendeels ook in vlammen opgegaan. De brandweer heeft haar handen vol om de belendende panden te redden.

Starnieuws verneemt dat India bazaar het pand moest ontruimen, omdat het nu toebehoort aan een andere eigenaar. Vandaag nog waren medewerkers van India Bazaar bezig de laatste spullen te verhuizen. De brand is ongeveer half negen opgemerkt door een wachter. De blussingswerkzaamheden van de brandweer worden bemoeilijkt door de dichte bebouwing en het gebrek aan water. Er wordt water vanuit de Nickerierivier gepompt.


Bericht Wereldomroep: Stadsbrand treft hartje Nieuw-Nickerie

Een stadsbrand heeft in de nacht van maandag op dinsdag lelijk huisgehouden in het centrum van Nieuw-Nickerie, de tweede stad van Suriname. Wat volgens plaatselijke media om half tien begon als een brand in een warenhuis legde uiteindelijk meerdere winkels en een hotel in de as. De brand was tegen middernacht onder controle, maar nog niet gedoofd.

Een aanpalend bankgebouw liep bij de bluswerken brand- en waterschade op, maar kon worden gered. Twee brandweerlui zouden volgens lokale bronnen gewond zijn geraakt, waarvan één door een val van een dak. De gewonden zijn intussen afgevoerd. Van dodelijke slachtoffers is vooralsnog geen sprake.

Ooggetuigen vertellen De Wereldomroep dat dit de ergste brand is die Nickerie 'sinds tientallen jaren' treft. Het westelijke district kampt de laatste tijd met heel wat branden. Vorige week nog gingen drie woningen en een restaurant in dezelfde stad verloren bij een brand. Eerder maandag al ging een woning even buiten het centrum in de vlammen op.

honderden ramptoeristen De brandweer liet daarbij meermaals steken vallen. Zo vond de brand vorige week plaats op amper 700 meter van de kazerne, maar de brandweer kon in eerste instantie niet overgaan tot blussen wegens problemen met de waterdruk. Bij de recentste brand had de brandweer dan weer te weinig bluswater, waardoor enkele honderden ramptoeristen zagen hoe water vanuit de Nickerierivier moest worden opgepompt.

Wel konden brandweerlui ditmaal voorkomen dat de brand verder oversloeg naar nog meer gebouwen in de buurt, door die nat te houden. Veel woningen in Nieuw-Nickerie zijn - zoals overal in Suriname - uit hout opgetrokken. Opmerkelijk detail is dat het warenhuis waar de brand begon volgens Starnieuws net was leeggehaald door de voormalige bezitter en was overgenomen door een nieuwe eigenaar. Dinsdag trekt een forensisch onderzoeksteam vanuit hoofdstad Paramaribo naar het grensdistrict om de oorzaak van de recentste branden na te gaan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / Wereldomroep /GFC

15-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics