Nickerie.Net, donderdag 17 november 2011


Pak Hap, Silas CV en India Bazaar waren tegen brand verzekerd  
Geplaatst: 16/11/2011

Paramaribo -  Van de drie reuzenpanden die in vlammen zijn opgegaan afgelopen maandagavond in het hartje van Nickerie waaronder Pak Hap Restaurant, Silas CV en India Bazaar, blijken alle drie tegen brand te zijn verzekerd. ‘Het is vreselijk. Er moet eerst onderzocht worden wat de oorzaak is van de brand alvorens ik conclusies kan trekken’, zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop aan Dagblad Suriname. De brandweermannen die voldoende geoutilleerd waren en over voldoende water beschikten, konden de vlammenzee niet aan. Twee van hen moest vanwege gezondheidsredenen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Er is ook assistentie geboden door de brandweerposten te Coronie en Wageningen. Tot dinsdagmorgen was de brandweer bezig met het verrichten van nabluswerkzaamheden. Vanwege de smeuďge situatie kon de Forensische Dienst haar werkzaamheden niet meteen aanvangen.

Door de enorme brand zijn de twee bovenverdiepingen van Pak Hap Restaurant, waar naast een eetgelegenheid ook een hotel was geaccommodeerd, verloren gegaan. Ook Silas CV is totaal verloren gegaan. In dit gebouw werden er diverse units verhuurd waaronder twee Chinese Boutiqs. Deze hebben het ook moeten ontgelden alsook het totale pand van India Bazaar. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand kon uitslaan naar de Landbouwbank. Deze heeft slechts schroeischade opgelopen. Na forensisch onderzoek zal vastgesteld kunnen worden waar de brandhaard heeft gelegen.

Districtscommissaris Roliene Samsoedien die de schade in de miljoenen schat, praat van een grote domper vlak voor de jaarafsluiting. De plek waar de brand heeft gewoed, is het eerste aanblik wanneer bezoekers het centrum van Nieuw Nickerie aandoen. Vooral India Bazaar was een begrip voor de Nickeriaanse gemeenschap. Volgens de dc zijn de werknemers die werkzaam waren in de diverse panden ‘even op straat’.

De brand betekent een groot verlies voor de Nickeriaanse economie. Volgens de dc heeft de brandweer met man en macht gewerkt om de belendende panden te beschermen. ‘Ze hebben heel intensief hun bijdrage geleverd.’ Vlak naast India Bazaar bevindt zich een bouwmaterialenzaak waar diverse verfsoorten worden verkocht. ‘Als de brand overgeslagen zou zijn naar dit pand, zou het een grotere ramp zijn.’

Een week terug zijn 4 woningen volledig afgebrand. In dat geval stond de brandweer machteloos toe te kijken vanwege een tekort aan water en de waterpomp die zij niet aan de praat konden krijgen. Die brand was begonnen bij een Chinees restaurant. De eigenaar had een pot met olie op vuur gezet en bevond zich niet in het gebouw. Het vuur had zich vanuit de keuken verder verspreid. Slechts het pand waarin het Chinese restaurant was gevestigd, was tegen brand verzekerd. De overige 3 woningen waren niet tegen brand verzekerd.

Maandagavond is ook een woning van de familie Agard opgeslokt door een vlammenzee. Ook deze woning was niet tegen brand verzekerd. De oorzaak van deze brand is evenmin bekend.


Asha Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

16-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics