Nickerie.Net, vrijdag 18 november 2011


Bussen Nickerie mogen rekenen op scherpe controle

Nickerie - Alle bussen die passagiers vervoeren in het district Nickerie zullen scherp gecontroleerd worden. Bussen die niet aan de eisen zullen voldoen, zullen uit de route gehaald worden. Dit heeft districtscommissaris Roline Samsoedien samen met gewestelijk politie commandant, Stanley Benschop besloten.

Drie gewonden van het verkeersongeval Henar donderdag, worden nog verpleegd in het ziekenhuis.

De directe aanleiding tot versneld uitvoeren van dit besluit is genomen nadat een schoolbus met scholieren tegen een boom aankwam, donderdagmorgen. De bus had een technisch mankement aan het stuur, waardoor de chauffeur geen controle meer had over het voertuig.

Veel klachten

Samsoedien merkt tegenover Starnieuws op dat er veel klachten over de staat van de bussen zijn gerapporteerd. Daarnaast komt het vaker voor dat een eigenaar over meerdere vergunningen beschikt. “De chauffeur haast zich dan met scholieren over de weg om daarna als lijnbus te opereren. Dit mag niet. Elke bus moet slechts één vergunning hebben. Ook dit zal scherp gecontroleerd worden”, zegt Samsoedien.

Benschop benadrukt dat dit plan al ‘ready’ was om uitgevoerd te worden. Ook al zou het ongeluk niet plaatsvinden, de controle zou toch verscherpt worden. Hij zegt dat de chauffeur van de bus niet hard reed en dat de bestuurder de controle over het stuur verloor, nadat de stuurbal losraakte. In de bus zaten er toen negentien scholieren, een medewerker van het districtscommissariaat en de chauffeur.

Drie nog ziekenhuis

De dc zegt dat drie personen, twee scholieren en een medewerker van districtscommissariaat, nog verder verpleegd moeten worden in het ziekenhuis. De anderen zijn na behandeling heengezonden.

De bus kwam vanuit Wageningen en moest de scholieren op het complex van het Imeao in Nieuw Nickerie afzetten. Omstanders hebben hulp geboden en velen werden met privéauto's naar de Spoedeisende Hulp van het Streek Ziekenhuis Nickerie vervoerd. Samsoedien hoopt en bidt dat het district naar het einde van het jaar toe een rustige periode zal hebben.

Wanita Ramnath

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

17-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics