Nickerie.Net, vrijdag 18 november 2011


Politie vangt ruim 100 kg drugs

Paramaribo - Politiewoordvoerder inspecteur Humphrey Naarden heeft in een ontmoeting met de pers de vangst van 95kg drugs, waarvan 64kg cocaïne en 31kg marihuana, bekendgemaakt. De Anti Narcotica Brigade heeft de narcotica aan journalisten getoond. Uitgaande van de straatwaarde van circa € 40.000 per kilo in Europa zou de in beslag genomen cocaïne zeker twee miljoen en vijfhonderdzestigduizend euro (€ 2.560.000) opbrengen. De cocaïne werd donderdag jongstleden ontdekt in de dubbele bodem van een lege bagagecontainer, die gereed lag in een opslagloods op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Foto: Aan journalisten werden de 64kg cocaïne en 31 kg marihuana op het kantoor van de Anti-Narcotica Brigade op het Bureau De Nieuwe Haven getoond

De container was klaargelegd voor transport naar Europa. Er zijn nog geen aanhoudingen in deze zaak verricht, maar volgens de politiezegsman doen de Anti-Narcotica Brigade en het team Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID) er alles aan om de verantwoordelijken in de kraag te vatten. Het is niet de eerste keer, dat agenten op Zanderij drugs vinden in hulpmiddelen en/of apparatuur, die op de luchthaven zijn klaargezet om te zijner tijd te worden ingeladen.

De 31 kg marihuana is het totaal van twee vangsten. Op 8 oktober jongstleden onderschepten wetsdienaren op De Nieuwe Haven bij de eerste vangst twee partijen van 8,5 kg en 4,5 kg gedroogde hennep bij twee Trinidadiaanse bootslieden. Ze waren van plan de marihuana naar hun land te smokkelen. Op 20 oktober werd nog eens 18 kg marihuana gevonden op een Surinamer, die op het punt stond via de Johan Adolf Pengel luchthaven naar Trinidad te reizen.

Deze twee vangsten en andere indicatoren zijn aanleiding voor de politie om de route Paramaribo – Port of Spain nauwkeuriger in de gaten te houden. Geruchten doen de ronde dat vanwege een recent “no-nonsense-beleid” op het engelstalige eiland de traditionele routes waarlangs drugs werd binnengesmokkeld zijn uitgevallen.

Om de Trinidadiaanse markt te blijven voorzien kijken regionale drugsorganisaties richting Suriname als potentieel bronland van marihuana. Naarden zegt dat de Narcoticabrigade vermoedt dat de in beslag genomen marihuana in Suriname is geteeld. Het gaat volgens hem niet om de jammi, die veelal via Guyana naar Suriname wordt gesmokkeld.

Naarden, die vroeger ook als rechercheur heeft gewerkt bij de Anti-Narcotica Brigade, zegt dat het BID voortreffelijk werk doet en dat hij trots is op zijn collega’s. De drugs die zijn getoond zullen binnenkort in bijzijn van journalisten worden vernietigd. Dan gaan andere kleinere partijen die recentelijk zijn onderschept mogelijk ook meteen op de brandstapel.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

17-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics