Nickerie.Net, vrijdag 18 november 2011


Rechter stelt zaak Doebay en Shankar opnieuw uit

NICKERIE De rechter in het Derde Kanton, Alida Johanns, heeft gisteren de strafzaak tegen districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar en zes medeverdachten uitgesteld tot 19 december. Op deze dag wil de rechter de twee getuigen die voor gisteren gedagvaard waren, maar niet op de zitting verschenen, horen.

Het gaat om de directeur van het decentralisatieproces, Basharat Ahmadali, en het hoofd van de afdeling Interne Controle van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Volgens raadsman Irwin Kanhai kan aan het verhoor van de twee deskundige getuigen afgeleid worden of hetgeen de verdachten ten laste is gelegd, namelijk knevelarij, wel juist is. Dit meldt de Times of Suriname. Aangezien deze twee getuigen in Paramaribo woonachtig zijn, heeft rechter Johans samen met de advocaten en het openbaar Ministerie besloten hen in Paramaribo te horen.

Ook een agent van politie, die uit Paramaribo was afgereisd om te getuigen in de zaak, is aangezegd om op 19 december in Paramaribo te verschijnen. De zaak wordt op 21 december dan normaal voortgezet op de reguliere zitting in Nickerie. De verdachten zijn allen aangezegd zich 19 december ook te melden in Paramaribo bij het getuigenverhoor. De strafzaak tegen districtscommissaris Laksmienarain Doebay wegens mishandeling en bedreiging is eveneens uitgesteld tot 18 januari 2012.

Dit werd gedaan op verzoek van de advocaat van de raadsmannen van Doebay en Hiralal, respectievelijk John Kraag en Irwin Kanhai,.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

17-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics