Nickerie.Net, zondag 20 november 2011


Zoon en werknemer India Bazaar aangehouden
Geplaatst: 19/11/2011

Paramaribo -  De zoon van de directeur/eigenaar van India Bazaar en een werknemer zijn gisteren door de politie van Nickerie aangehouden wegens vermoedelijke brandstichting. Deze informatie wordt bevestigd door de politie van Nieuw Nickerie. Door de desbetreffende politiefunctionaris werd meegegeven dat beide personen op het politiebureau zijn opgebracht voor verhoor. De zaak is verder in onderzoek bij de recherche van Nickerie.

Dagblad Suriname maakte contact met de directeur/eigenaar van India Bazaar, Soenderpersad Algoe, maar die onthoudt zich van elk commentaar. ‘Ik ben niet bevoegd om te praten’, zei hij en verwees de krant naar zijn advocaat die hij in de arm heeft genomen.
Dagblad Suriname heeft van zijn bronnen vernomen dat de twee personen het pand als laatst hebben verlaten. Normaal sluit de winkel om acht uur ‘s avonds, maar die bewuste avond van de brand vond de sluiting om half negen plaats. Er zou een container met spullen uit de winkel zijn gehaald. Niet lang erna, over negen uur, werd de brand ontdekt.

De politie heeft ook de dienstdoende bewaker van de Landbouwbank en de HJ de Vries, die in de nabije omgeving van India Bazaar zijn gevestigd, ondervraagd. De werknemer van India Bazaar werkte al bijkans 27 jaren voor deze onderneming en was vertrouweling van de directeur. De enorme brand die maandagavond in India Bazaar is begonnen, heeft naast het enorme pand ook schade gericht aan de panden van Silas CV en Hotel Pak Hap Restaurant. De schade die is geleden, loopt op tot in de miljoenen USD. Alle drie panden waren tegen brand verzekerd.

Asha Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

17-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics