Nickerie.Net, woensdag 23 november 2011


Dakloze gezinnen Nickerie krijgen hulp

Nickerie - De gezinnen die recentelijk dakloos zijn geworden in Nickerie door brand, krijgen hulp van de overheid. Districtscommissaris Roline Samsoedien zegt aan Starnieuws dat de familie Ramtahal donderdag in een dienstwoning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ondergebracht zal worden. De laatste hand wordt nog aan de woning gelegd en daarna kan het gezin intrekken.

Samsoedien constateert dat de situatie van familie Ramtahal het ergst is. Het gezin bivakkeert in een kamertje in een logeergebouw. Het gezin telt vijf leden en de ruimte is erg krap. De woning moest opgeknapt worden. Personeelsleden van Regionale Ontwikkeling (RO) zijn bezig het plafond te vervangen en het erf van onkruid te ontdoen. De huurwoning van Ramtahal brandde af, toen op 9 november vier panden aan de Sint Jozefstraat in de vlammen opgingen.

De familie Banoe zal volgende week in een woning van RO ondergebracht worden. De woning wordt onrechtmatig door een senioren burger bewoond. Hij heeft de tijd gehad om een ander onderdak te zoeken. Ook dit gezin met drie kinderen verloor zijn huurhuis bij de brand van 9 november. Voorlopig wonen ze bij een familielid in.

Nog meer hulp

Dezelfde dag werd de weduwe Samaroe ook dakloos. Zij heeft een bouwkavel. Stichting Sari heeft via LISP een bedrag van SRD 7500 in orde kunnen maken. Gedacht wordt om een tweekamerwoning voor haar op te zetten. Samsoedien zegt dat de president een toezegging gedaan had en dat RO de werkzaamheden kan uitvoeren, waardoor loonkosten bespaard worden. Ook het bedrijfsleven heeft donaties toegezegd.

Voor de familie Agard zal de mogelijkheid bekeken worden om de woning opnieuw op te zetten. De muren van het huis zijn niet verwoest door de brand. Deze brand woedde op 14 november in de Van Pettenpolder. Geen van deze huizen waren verzekerd. Samsoedien hoopt dat deze plannen snel uitgevoerd kunnen worden, zodat de rust bij deze getraumatiseerde Nickerianen terugkeert.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

23-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics