Nickerie.Net, woensdag 23 november 2011


Regering Bouterse krijgt regeerles van Nieuw Front commissieleden en rapporteurs

Paramaribo - De Nieuw Front fractie was dinsdag, op de laatste dag van de behandeling van de wet ĎToezicht bank- en kredietwezen' de leidende partij bij het doen van voorstellen en het aanbrengen van wijzigingen. Op die manier kon de wet, waarvan de behandeling ervan maandag voor veel ophef heeft gezorgd, nog net op tijd worden aangenomen. Het is voor de huidige regeerders meer dan duidelijk geworden dat het gros deel van kennis en expertise te vinden is bij de oppositie en dat de coalities poppetjes slechts een ceremoniŽle rol hebben bij complexe vraagstukken. 

Vandaag wordt in de regio een bijeenkomst gehouden waar Suriname nog net schriftelijk zal kunnen aantonen dat de aanpassing van de wet, naar internationale standaarden heeft plaatsgevonden. Het Nieuw Front gaat er dan ook prat op dat de aanname van de wet met algemene 37 stemmen een belangrijke politieke verdienste van de fractie is.

Wijzigingen commissie van rapporteurs Eerder op de dag, heeft het NF een aantal wijzigingen voorgesteld. Het waren precies de wijzigingen die de commissie van rapporteurs, waarvan een groot deel van de leden zich in Afrika bevindt voor een internationale parlementaire meeting, op papier had gezet om bij terugkeer als voorstel mee te geven aan de regering. Een lid van de commissie die tot de Nieuw Front fractie behoort, mailde vanuit Afrika alle voorstellen, wijzigingen en andere opmerkingen naar de NF-fractie.

Nadat minister Adelien Wijnerman de wijzigingen bij mondelinge akte had doorgegeven, herinnerden de NF-fractieleden Radjkoemar Randjietsingh, Ronald Venetiaan en anderen in interrupties de vergadering er steeds aan dat de minister/regering zich heeft ingezet om de voorstellen van de oppositie mee te nemen.

Nieuw Front strijkt met de eer In de commissie van rapporteurs die deze wet heeft voorbereid, zijn de meeste leden van de coalitie. Rabin Parmessar (Mega Combinatie /NDP) is voorzitter van de commissie. Het was de bedoeling dat de commissie en daardoor de regeringsfractie met de eer streek het wetsproduct volledig te hebben voorbereid en tot een goed eind te hebben gebracht. Die eer is nu voor de Nieuw Front fractie, die voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, de coalitie en de gemeenschap liet weten dat de aangebrachte wijzigingen gedaan zijn door de oppositie. Na de lange schorsing was het voor aanwezige journalisten en toeschouwers opmerkelijk dat de verdere behandeling zonder problemen werd voortgezet.

De grote afwezigheid van parlementariŽrs op maandag heeft alles te maken met het politieke spel, tussen oppositie en coalitie om, zoals zij het noemen Ďpolitiek te scoren. Verschillende parlementariŽrs van beide zijden geven uitleg hierover aan Starnieuws. Toen bleek dat de coalitie maandag geen meerderheid had om quorum op te brengen, was het voor het NF het moment om toe te slaan. Het verleende geen quorum en plande zo een eigen show voor dinsdag, die politiek als geslaagd mag worden gezien. Het politiek spel van het parlement hield wel in dat Suriname het risico liep Internationaal een gele kaart te krijgen van financiŽle controle instituten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Netwerk

23-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics