Nickerie.Net, woensdag 23 november 2011


Suriname slaat monetair modderfiguur
Geplaatst: 22/11/2011

Paramaribo -  Ons land zal zich straks belachelijk maken als zij internationale monetaire organisaties wil imponeren met een Wet Toezicht bank en kredietwezen uit 1968. De Nationale Assemblee die gisteren de naar deze tijd aangepaste wet moest goedkeuren, liet verstek gaan. Er was geen quorum en de vernieuwde wet blijft precies waar hij is begonnen. ‘Deze wet die door de Centrale Bank van Suriname was ingediend, is een inhaalslag voor Suriname’, zegt Amzad Abdoel. Hij was het enige lid van de commissie dat gisteren in de DNA aanwezig was. ‘We moesten deze wet goedkeuren, het is zeer belangrijk voor Suriname.’

Abdoel legt uit dat het monetair systeem van Suriname straks dankzij de verouderde wet een negatief cijfer zal krijgen. ‘Deze wet zou ons land op internationaal niveau brengen. Dat zou heel positief uitkomen voor Suriname.’ Abdoels collega, Carl Breeveld, denkt er ook zo over. ‘Het is jammer dat het niet doorging. Uiteindelijk wil je nationaal dingen in orde hebben om met internationale monetaire contacten goed te kunnen communiceren. Er was een deadline. Er was haast achter de behandeling van deze wet. Dit had te maken met internationale afspraken.

 Als je internationaal afspraken maakt, maar je haalt de deadline niet, dan maak je internationaal een heel slechte indruk.’ CBvS-governor Gilmore Hoefdraad doet nu aan damage control.
Opvallend gisteren was dat de totale Volksalliantie-fractie afwezig was. Van de oppositie was te verwachten dat zij niet in de zaal aanwezig zou zijn. Verder zitten er zeker 7 leden in het buitenland en meldde 1 lid af. Er waren 23 leden aanwezig. De vergadering die om 11.00 uur zou beginnen, ging niet door. Om 3 uur ‘s middags, opende voorzitter Jenny Simons een bijeenkomst, las de namen van de aanwezige leden op en verdaagde noodgedwongen de vergadering.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

23-11-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics