Nickerie.Net, vrijdag 02 december 2011


Donald Ramotar nieuwe president Guyana

Donald Ramotar Donald Ramotar is uitgeroepen tot de volgende president van de Coöperatieve Republiek Guyana. De zittende People's Progressive Party/Civic heeft haar vijfde opeenvolgende regeringstermijn gewonnen. De Guyana Verkiezingscommissie (GECOM) heeft vanmiddag de definitieve resultaten van de maandag gehouden algemene verkiezingen bekendgemaakt. De PPP/C behaalde 32 zetels, de APNU van voormalig legeraanvoerder David Granger 26 en de AFC 7. Deze resultaten geven aan dat de PPP/C vier zetels minder heeft behaald dan bij de vorige verkiezingen. APNU krijgt er vier bij, terwijl ook AFC met twee vooruit gaat.

Donald Ramotar

Voor het eerst sinds het land autonomie verkreeg van Groot-Brittannië en zijn onafhankelijkheid in 1966, zal Guyana een minderheidsregering hebben. Gezamenlijk heeft de oppositie 33 van de 65 parlementszetels gewonnen.

De 61-jarige Ramotar heeft tijdens de verkiezingscampagnes toegezegd zich te richten op het sociaal beleid en de ontwikkeling van de infrastructuur. Dat was het kenmerk van vertrekkende president, Bharrat Jagdeo. Ramotar gaat door met ‘Let Progress Continue’. Hij is sinds 1997 secretaris-generaal van de PPP en is in het tweede regeringstermijn van Jagdeo benoemd tot politiek adviseur.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

01-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics