Nickerie.Net, zaterdag 03 december 2011


Doekhie huichelt inzake vroegere kermisterrein naast SWM

Nickerie - NDP parlementariër heeft duidelijk moeite om tot nu een goed onderhouden leugen staande te houden. Een door hem opgerichte Stichting Ontwikkeling Nickerie, die het terrein heeft toegeëigend, voeren nu werkzaamheden uit op dit terrein die zeer storend worden ervaren door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij. De SWM heeft sinds 1999 het terrein in het district aangevraagd maar het niet toegewezen gekregen. Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) die ervan wordt beschuldigd het terrein te hebben toegeëigend, ontkent dit tegenover de media. Jerrel Ferrier, diensthoofd van de vestiging van de SMW in Nickerie, zegt dat de maatschappij het terrein nodig heeft voor uitbreiding om het district te voorzien van drinkwater.

Stichting Ontwikkeling Nickerie voert beheersdaden uit op dit terrein aan de Walther Hewitstraat in Nickerie. De SWM heeft sinds 1999 een aanvraag lopen, maar een antwoord is uitgebleven.

“Als wij het terrein niet krijgen, moeten we uitkijken naar een ander stuk grond. Maar dat zal betekenen dat onze investering groter wordt. Het terrein ligt op de juiste plek die we nodig hebben voor de uitbreiding”, legt Ferrier uit. Hij zegt dat nu ineens egalisatiewerkzaamheden worden uitgevoerd op het terrein. “Een cologne zandtrucks komt aanrijden, dumpt zand en voert andere activiteiten uit”, zegt Ferrier.

Weet van aanvraag Doekhie weet van de aanvraag van de SWM. De maatschappij zou door tussenkomst van hem, in de periode toen hij districtscommissaris was van Nickerie, al een deel toegewezen hebben gekregen. “Ik heb zelf getekend dat SWM een deel van het terrein kreeg”, zegt Doekhie. Ook de Stichting Ontwikkeling Nickerie heeft sinds 1999 een aanvraag lopen. Het terrein wil de stichting gebruiken voor gemeenschapsdoeleinden waar verschillende activiteiten worden ontplooid.

Volgens Doekhie heeft de stichting wel een bereidverklaring voor het terrein. “Maar ik heb geen enkel persoonlijk belang bij het terrein”, zegt hij. Doekhie zegt dat de overheid bezig is met werkzaamheden op het terrein. Zijdelings is hij vanuit de politiek erbij betrokken en weet hij dat het terrein wordt gebruikt om zand op te zetten dat gebruikt zal worden voor woningbouw in de omgeving.

Volgens Doekhie  treedt traditiegetrouw elke districtscommissaris van Nickerie als beschermer op van de stichting. “Ik ben dus ook beschermheer geweest toen ik dc was. Ik ben nadien ook voorzitter van die stichting geweest, maar na mij zijn er al twee andere voorzitters gekomen”, zegt Doekhie. Volgens ingewijden liegt Doekhie over deze zaak. Hij beschouwt zich als eigenaar van deze stichting en heeft zelfs speculatief gedragen tegenover andere belangstellende deze stuk grond zou willen kopen. Doekhie bezit in district Nickerie lappen grond van enkele honderden hectaren die onder diverse stichtingen zijn ondergebracht, waar zijn naaste familieleden zogenaamd als bestuursleden heeft geplaatst. Het is niet uitgesloten dat Doekhie nu zijn pijlen gaat richten op de heer Ferrier, die nu gedurfd heeft in de media de waarheid te spreken over deze zaak.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

03-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics