Nickerie.Net, vrijdag 02 december 2011


Schouwburg CCN ontdaan van algenlaag

Beta Debidien, 02/12/2011

NIEUW-NICKERIE - De schouwburg van de WIN-groep (Welzijn Instituut Nickerie) krijgt een onderhoudsbeurt. Het oud gebouw van de toenmalige stichting Cultureel Centrum Nickerie (CCN) dat ergens in de jaren zeventig is opgezet, is intussen reeds ontdaan van de zwarte algenlaag.

Op zaterdag 3 december zal algemeen directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank de prachtig schoongespoten schouwburg symbolisch overhandigen aan het bestuur van het instituut. In verband met het 35-jarig bestaan van haar filiaal in Nieuw-Nickerie, heeft de Hakrinbank besloten een som geld uit te trekken om de buitenkant van het gebouw van een schilderlaag te voorzien. “Een heel prachtig initiatief, dat de Hakrinbank dit project voor ons wil uitvoeren”, was de eerste reactie van Antoine Elias, voorzitter van de WIN-groep.

Het oud gebouw van de toenmalige Stichting Cultureel Centrum Nickerie wordt ontdaan van een zwarte algenlaag. De schouwburg staat nu onderbeheer van de WiN groep. In verband met het 35 jarig bestaan van het filiaal van de Hakrinbank in Nickerie, heeft de financiële instelling middelen beschikbaar gesteld om de schouwburg schoon te spuiten.-dWT/foto Beta Debidien .

Namens de gemeenschap van Nickerie bedankte Elias de bankdirecteur voor de toezegging. Volgens de voorzitter stak de afgelopen jaren de schouwburg schril af tegen de prachtig gerenoveerde kantoorgebouwen en stilletjes werd de schouwburg de ‘zwarte bunker’ genoemd. Veel mensen uit de gemeenschap, maar ook delegaties uit Paramaribo en het buitenland merkten regelmatig op dat het gebouw het gezicht van Nickerie geen goed deed. Steeds weer werd een dringend beroep op het bestuur van de WIN-groep gedaan dat na de renovatie van de kantoor- gebouwen nu toch eindelijk ook de schouwburg aan de beurt moest komen. “Ook wij van het bestuur waren de mening toegedaan dat het bouwwerk van buiten en binnen opgeknapt moest worden” zegt Elias. Bij verschillende fondsen heeft het bestuur aangeklopt, echter steeds zonder resultaat. “Toen de Hakrinbank ons belde met de mededeling dat zij in het kader van haar 35-jarig bestaan de buitenkant van de schouwburg wilde aanpakken, hebben wij het geschenk met beide handen aanvaard. Temeer daar wij geen verzoek bij de Hakrinbank ingediend hadden.” De directie van de financiële instelling vond zelf dat de schouwburg weer moest schitteren in de zon. “Zaterdag is het dan zover en kunt u met eigen ogen aanschouwen of het inderdaad staat te blinken in de zon” aldus Elias.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

02-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics