Nickerie.Net, zaterdag 03 december 2011


Nickerie start met eigen volksmuziekschool

Nickerie - Een groep MO-A muziekstudenten van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) Nickerie heeft het initiatief genomen om een volksmuziekschool ite starten. Vanaf zondag 4 december mag eenieder zich inschrijven voor het volgen van muziekles naar keuze, bij de Nickerie Volks Muziekschool. Deze initiatiefgroep bestaat uit: Sandra Tjen ATak, Sylvia Pilé, Carlo Palmtak en Vincent Beckles. Carmelita Ferreira, voormalig assembleelid, is bereid gevonden om het bestuur te leiden en te ‘trekken’.

De initiatiefnemers van de Nickerie Volks Muziekschool. Van links naar rechts: Carmelita Ferreira, Sandra Tjen A Tak, Sylivia Pilé, Carlo Palmtak en Vincent Beckles.

Talent gaat verloren De groep vindt dat veel muziektalent in Nickerie verloren gaat omdat het niet ontdekt wordt. Met ondersteuning van de docenten van de MO-A muziekopleiding kreeg het initiatief vaste vorm. De school is gevestigd in het gemeenschapcentrum te Margarethenburg. Er zal een aanvang worden gemaakt met de onderdelen: zang, blokfluit, gitaar, keyboard en blaasinstrumenten. Deze onderdelen zullen zowel praktisch als theoretisch beoefend worden.

Op zondag, maandag, dinsdag en woensdag zal in de middag lesgegeven worden. Als alles vlot verloopt, zal de eerste les op zondag 11 december beginnen. Er zal gewerkt worden in diverse leeftijdscategorieën: De leeftijdsgroepen zijn 6 – 9 jaar, 10 – 12, 13 – 15 jaar en categorie 4: 16 jaar en ouder. 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

03-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics