Nickerie.Net, dinsdag 06 december 2011


INGEZONDEN

'8 December zwarte vlag actie op facebook'

Paramaribo - "Op 8 december 1982, 29 jaar geleden werden 16 onschuldige Surinaamse burgers hardhandig thuis opgehaald door het toenmalige militaire regime, naar Fort Zeelandia gebracht en vervolgens werden 15 van hen, gemarteld en koelbloedig afgeslacht door datzelfde militaire regime onder leiding van de huidige president, Desirť Delano Bouterse.

Vorig jaar deed de hoofdverdachte, nota bene als staatshoofd, heel denigrerend over de herdenking van de decembermoorden. Hij deed het zelfs ongeÔnteresseerd af als "dat 8-decemberding", ondanks het feit dat het onderwerp zeer gevoelig ligt bij een groot deel van de Surinaamse samenleving in binnen- en buitenland.

Uit piŽteit voor deze zonen van Suriname, onze helden en hun nabestaanden die ons eraan moeten blijven herinneren dat de strijd niet gestreden is zolang er geen eerlijke berechting heeft plaatsgevonden, alsmede uit protest tegen de uiterst arrogante houding van de president, verzoek ik een ieder om op 7 en 8 december 2010 een zwarte vlag in te stellen als profielfoto op Facebook. KopiŽer de zwarte vlag en deze tekst naar je eigen profiel en probeer ook zoveel mogenlijk fb-friends te taggen om het voorbeeld te doen volgen".

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

06-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics