Nickerie.Net, maandag 05 december 2011


Bollywood's 'evergreen' Dev Anand overleden

Mumbai - Film acteur en regisseur Dev Anand, bekend om zijn levenslust als Bollywood's 'evergreen held', is op 88-jarige leeftijd overleden. Het heengaan van Dev Anand betekent het einde van een tijdperk van de Indiase cinema.

Dev Anand was in Londen met zijn zoon Sunil, toen hij zaterdag stierf aan een hartaanval. Zijn laatste film ‘Chargesheet’, is in september uitgebracht. "Hij was nooit ziek, zelfs toen ik vrijdagavond met hem sprak, klonk hij prima. Gezond en wel," zei een assistent van Anand, Mohan Churiwala aan Reuters.

Anand wordt overleefd door zijn vrouw, Kalpana Karthik. Geboren in Lahore reisde Anand naar Mumbai om als bediende te werken in een overheidskantoor in 1944. Twee jaar later kreeg hij zijn eerste break in de film ‘Hum Ek Hain’. Al gauw werd hij zelf regisseur en leverde een reeks van hits aan de Indiase filmindustrie.

Uniek acteertalent ‘CID’, ‘Guide’, ‘Hare Rama Hare Krishna’ en ‘Jewel Thief’ zijn films die worden beschouwd als onderdeel van Bollywood's catalogus van films die je verplicht moet bekijken. Dev Anand zijn unieke acteertalent is wereldwijd bekend. Hij zou zijn geďnspireerd door Hollywood's Gregory Peck, maar zijn eigen nonchalante stijl en zijn kenmerkende hoofdknik, terwijl hij zijn script tekst zei, werden vaak geďmiteerd door de fans.

Anand weigerde zich terug te trekken uit Bollywood. Hij vertelde interviewers vaak dat hij tot zijn laatste adem zou werken. Op het moment van zijn dood werkte hij aan een nieuwe film. Hij heeft zes decennia gewerkt in de filmindustrie.

"Een tijdperk is ten einde," schreef Bollywood superster Amitabh Bachchan op Twitter. "Dev Anand laat een leegte die misschien nooit meer zal worden gevuld ... zijn geef-nooit-op filosofie, zijn levensvreugde."

Bekijk hier onder tribute video

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

06-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics