Nickerie.Net, maandag 05 december 2011


Politie Nickerie gaat voor hoger niveau

Nickerie - Politie Nickerie is bezig de afdeling Verkeer te reorganiseren en het personeel te trainen. Het doel is om de politie-standaarden uniform te houden. Gewestelijke politie commandant hoofdinspecteur Stanley Benschop, heeft daartoe een zwaar team van deskundigen uit Paramaribo ontvangen. Onder leiding van hoofdinspecteur Allan Forster zullen de politieambtenaren worden getraind .

Benschop zegt dat is gestart met de afdeling Verkeer omdat er grote behoefte is aan verbeterprojecten. Het onderzoeksteam voor aanrijdingen heeft een upgrading nodig. Nickerie is nagenoeg onbekend met snelheidscontroles. Er zijn ook onvoldoende opgeleide rij-examinatoren en keuringscommissieleden. Nickerie heeft een tekort aan bedieningspersoneel voor alcohol ademhalingsapparatuur, terwijl de afdeling nummerbewijzen nog niet is geautomatiseerd.

Voorlichting

Ook de recente asfaltering van de wegen in Nickerie heeft nieuwe wegsituaties gecreŽerd. Samen met het ministerie van Openbare Werken zal verkeersmeubilair duidelijk zichtbaar moeten worden aangebracht.

De vele verkeersongevallen eisen een intensieve voorlichtingscampagne gericht op het langzaam verkeer (bromfietsers, fietsers, voetgangers). Voor deze campagne liggen filmmateriaal en flyers gereed, Medio december gaat de voorlichting van start.

Forster zegt dat de afdeling Verkeer van Nickerie een Ďon the jobí training zal krijgen en zal worden bijgeschoold waardoor ze zelfstandig kan optreden. Na de training mag de gemeenschap rekenen op regelmatige verkeerscontroles en efficiŽntere afhandeling.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

06-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics