Nickerie.Net, dinsdag 06 december 2011


Startsein bouw brug Saramaccakanaal gegeven

Paramaribo - Alle ruis rond de bouw van de brug over het Saramaccakanaal (oud Pad van Wanica) is verdwenen. Ramon Abrahams van Openbare Werken gaf vandaag het startsein voor de bouw. Deze brug zal ervoor zorgen dat ruim de helft van het verkeer dat nu over de Van 't Hogerhuysstraat en Coesewijnestraat gaat, wordt ontlast. Dagelijks zijn er verkeersopstoppingen.

Waldo Ramdihal, directeur/eigenaar van Nameco, zei dat in 2009 zijn bedrijf deelgenomen heeft aan de openbare inschrijving. Nameco was de laagste inschrijver en had het beste aanbod. De gunningsbrief had Nameco in juli 2010, kort na de verkiezingen ontvangen. President Desi Bouterse had ook zijn bedenkingen geuit over deze kwestie.

Overgenomen Abrahams zei vandaag dat de regering na bestudering het project heeft overgenomen en het contract met Nameco getekend. Hoewel hij in Brokopondo moest zijn, was hij aanwezig bij het startsein om extra kracht bij het project te zetten. Het gaat om een ingewikkeld project waarbij alle vormen van civiele werken toegepast zal worden. Naast de brug komt er ook een weg en een rotonde. Het project moet binnen een jaar af zijn. Abrahams hoopt dat de tijd die verloren is gegaan, ingehaald kan worden.

De brug zal van staal zijn en er worden boorpalen gebruikt bij de bouw. Nameco is in zee gegaan met het Nederlandse familiebedrijf 'Van 't Hek b.v.' Bart van 't Hek is speciaal naar Suriname gekomen voor het leggen van de fundering. Boorpalen trillen minder dan heipalen. De brug komt op een plek waar waterleidingbuizen lopen die Paramaribo voorzien van water. Anton Rustwijk die belast is met de directievoering, legde uit dat de trilling funest is voor de buizen, vandaar in het bestek is opgenomen dat boorpalen gebruikt moeten worden.

Er is ook fors kritiek op dit project. Zo zou de infrastructuur in de nabije omgeving niet voldoende worden aangepast en het verkeersprobleem zou slechts verplaatst worden naar een andere wijk. Vooral de Wanicastraat zou hierdoor overbelast raken. Critici hadden liever een oplossing gezien middels een aansluiting via bredere ringwegen om de stad heen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/Fos Network

06-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics