Nickerie.Net, woensdag 07 december 2011


Nickerie Volkspartij tegen benoeming Joeloemsingh 
Geplaatst: 06/12/2011

Nickerie -  De Nickerie Volkspartij (NVP) wilt dat de functie van de districtscommissaris (dc) van Nickerie toegaat naar een Nickeriaan. Zij zijn het totaal niet mee eens dat Wedperkash Joeloemsingh, die in Wanica woont, wordt benoemd tot districtscommissaris van Nickerie. Volgens de NVP moet de te benoemen persoon iemand zijn met een degelijke opleiding. Daarnaast moet de persoon ook inzicht hebben in de sociale en culturele verhoudingen van het district. Dat de persoon integer en niet corruptiegevoelig dient te zijn, spreekt voor zich.

In een persbericht geeft de partij aan dat zij in de afgelopen drie jaren hebben mogen ervaren dat minstens drie dcís, weliswaar Nickerianen met weinig ervaring en kennis, in conflict zijn gekomen met de justitie.
Het district als grensdistrict is een moeilijk te besturen district. Het kan niet in handen gelegd worden van de eerste de beste persoon. Nickerie ervaart grote problemen met grensoverschrijdende problemen o.a. smokkel, drugstransporten en mensenhandel. De partij vindt dat de districtscommissaris ingewijd moet zijn in deze zaken en ze ook moet weten aan te pakken. Dat de politiek een dikke vinger in de pap zal hebben, is duidelijk, maar de persoon moet capabel genoeg zijn om het rijstdistrict te runnen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / FOS Network

06-12-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics